Logo
Menu 

Γυμναστική στην Παραλία

Μπορεί οι περισσότερες από εμάς να έχουμε συνδυάσει την παραλία με χαλάρωση και ξεκούραση και η ιδέα για άσκηση να μας φαίνετε κουραστική. Λίγες όμως ασκήσεις μέσα στη θάλασσα ή στην αμμουδιά μπορούν να γίνουν η αφορμή για διασκέδαση, παιχνίδι και ταυτόχρονα άθληση που όλες χρειαζόμαστε.
Σε Φόρμα από την Παραλία

Στην άμμο

Αφιερώστε μισή ώρα από την καθημερινή σας επίσκεψη στην παραλία για να ξεσκουριάσετε η να διατηρήσετε την φυσική σας κατάσταση με τα κλασικά σπορ της παραλίας. Όλα τα γνωστά αυτά σπορ γυμνάζουν τα πόδια, τα χέρια, η πλάτη αλλά και τους κοιλιακούς σας.

Επίσης, μπορείτε να τρέξετε στην παραλία το πρωί ή αργά το απόγευμα, αφού τότε έχει λιγότερο κόσμο αλλά και ζέστη. Αν θέλετε, χρησιμοποιήστε μια ξύλινη ράβδο για να γυμνάσετε τα χέρια, τους γλουτούς και τους κοιλιακούς.

Αν πάτε σε οργανωμένες παραλίες, μπορείτε να νοικιάσετε wind surf ή σκι θαλάσσης, που γυμνάζουν ολόκληρο το σώμα.

Ρακέτες

Οι ρακέτες είναι σαν το ποδήλατο. Ποτέ δεν τις ξεχνάς. Δείχνεις λίγο αστείος στην αρχή όταν κυνηγάς το μπαλάκι στην διπλανή παραλία, αλλά δεν πειράζει. Ακόμα και αυτό το «κυνήγι» είναι μία καλή ευκαιρία για κάψιμο παραπάνω θερμίδων. Οι ρακέτες λειτουργούν σαν αεροβική άσκηση. Γυμνάζουν αρμονικά χέρια και πόδια, ενώ βοηθούν την καρδιοαναπνευστική λειτουργία.

Θερμίδες: Ένα άτομο 60 κιλών «καεί» περί τις 440 θερμίδες την ώρα, ένα άτομο80 κιλών περί τις 590 θερμίδες και ένα άτομο100 κιλών περί τις 730 θερμίδες την ώρα.

Beach Volley

Πολύ πιο δυναμικό, το beach volley απαιτεί καλύτερη φυσική κατάσταση και γι’αυτό βοηθάει και στο «κάψιμο» περισσότερων θερμίδων. Το άθλημα αυτό γυμνάζει καλά τα πόδια, αλλά και τους μύες της πλάτης, των χεριών και των ώμων, ενώ εξ’αιτίας της άμμου είναι πολύ πιο κουραστικό και δύσκολο από το κανονικό βόλεϊ.

Θερμίδες: Ένα άτομο60 κιλών «καεί» περί τις 500 θερμίδες με μία ώρα beach volley, ένα άτομο80 κιλών φτάνει τις 670 θερμίδες, ενώ ένα άτομο100 κιλών τις 845 θερμίδες.

 

Σε Φόρμα από την ΠαραλίαΠερπάτημα στην παραλία

Το περπάτημα στην αμμουδιά που βουλιάζει ή μέσα στο νερό, δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά αν έχετε βάλει στόχο να συνεχίσετε για τουλάχιστον μία ώρα. Μην διστάσετε, όμως, γιατί πέρα από τη φανερή βελτίωση που θα δείτε στη γράμμωση των ποδιών σας, θα έχετε κάψει όσες θερμίδες χρειάζονται για να απολαύσετε το απόγευμα ένα (μεγάλο ή μικρό) παγωτό.

Θερμίδες: Ένα άτομο60 κιλών με μία ώρα περπάτημα στην παραλία «καίει» περί τις 380 θερμίδες, ένα άτομο80 κιλών περί τις 500 θερμίδες και ένα άτομο100 κιλών περί τις 630 θερμίδες.

Μέσα στο Νερό

Την ώρα που κολυμπάτε μέσα στη θάλασσα ή μέσα στη πισίνα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να γυμναστείτε ταυτόχρονα. Μερικές απλές επαναλαμβανόμενες κινήσεις μπορούν να γίνουν η καλύτερη άσκηση για εσάς.

Προσοχή όμως μια άσκηση για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον τρείς φορές τουλάχιστον και να περιλαμβάνει 10 έως 15 φορές την άσκηση. Η ποσότητα των επαναλήψεων καθώς και η ένταση εξαρτάται πάντα από την φυσική σας κατάσταση και τις αντοχές σας.

Ώμοι – Στήθος – Πλάτη

Ενώ τα χέρια είναι μέσα στο νερό, τεντώστε τα μπροστά με τις παλάμες να κοιτάνε η μια την άλλη και ενώστε τα με γρήγορες κινήσεις, ώστε να νοιώθετε την αντίσταση του νερού. Μπορείτε κάθε μέρα να μεγαλώνετε το άνοιγμα των χεριών ή να αυξάνετε την ποσότητα των επαναλήψεων.

Τρικέφαλοι – Στήθος

Για να γυμνάσετε τρικέφαλους, στήθος, σταθείτε σε βαθύ κάθισμα ενώ τα χέρια είναι τεντωμένα μπροστά από το σώμα με τις παλάμες κάθετα στο νερό. Σπρώξετε το νερό με γρήγορες κινήσεις.

Πόδια – Κοιλιακοί

Για να γυμνάσετε τα πόδια σας στηριχτείτε στο ένα πόδι, ανεβάζετε το άλλο λυγισμένο ή τεντωμένο και το κατεβάζετε με γρήγορες κινήσεις. Επίσης κάνετε ΄΄ποδήλατο΄΄ μέσα στο νερό με κινήσεις που νοιώθετε την αντίσταση του .

Στηριχθείτε με τα χέρια στο στρώμα και κάντε ψαλιδάκια με τα πόδια στην επιφάνεια του νερού, για να γυμνάσετε τους προσαγωγούς σας.

Επίσης κάνετε ΄΄ποδήλατο΄΄ μέσα στο νερό με κινήσεις που νοιώθετε την αντίσταση έτσι γυμνάζετε τους κοιλιακούς και είναι μια άσκηση που μπορείτε να την κάνετε με την παρέα σας.

Οι ασκήσεις στο νερό είναι ασφαλέστερες για τις έγκυες γυναίκες αφού το βάρος του σώματος μειώνεται, οι κινήσεις επιβραδύνονται και οι πιθανότητες για τραυματισμούς μειώνονται.Πάρτε την  απόφαση και σηκωθείτε από την ξαπλώστρα, ενεργοποιηθείτε και κάντε αυτές τις απλές ασκήσεις που θα βελτιώσουν την φυσική σας κατάσταση.

Μικρά & Χρήσιμα

  • Ρωτήστε τον γιατρό σας αν επιτρέπεται να γυμναστείτε.
  • Εάν έχετε προβλήματα υγείας, πόνους στη μέση, οι ασκήσεις αυτές απαγορεύονται.
  • Να τρώτε 3 ώρες περίπου πριν την άσκηση.
  • Αποφύγετε να γυμναστείτε μετά από πολύωρη παραμονή στον ήλιο.
  • Μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό και επιλέξτε ώρα που η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη.
Print Friendly, PDF & Email