Logo
Menu 

Μικρές Συμβουλές για τα Φρούτα

Μικρές Συμβουλές για τα Φρούτα για Μαμάδες με Ιδέες.

Μικρές Συμβουλές για τα Φρούτα

  • Αν τα φρούτα που αγοράσατε είναι πολύ άγουρα , τοποθετήστε τα σε μεγάλο σκεύος μαζί με 2 ή 3 μήλα αρκετά γινωμένα. Έτσι τα φρούτα θα ωριμάσουν πολύ πιο γρήγορα.
  • Τα φρούτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους. Κάθε φρούτο χρειάζεται τη δική του επεξεργασία για να μας προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερες ιδιότητές του. 
  • Τα φρούτα παραμένουν φρέσκα, αν τα τυλίξετε σε μια υγρή εφημερίδα ή σε μια υγρή πετσέτα και αποθηκεύστε τα στη θήκη των λαχανικών στο ψυγείο.
  • Τα φρέσκα φρούτα δεν χαλάνε τόσο γρήγορα , αν ανάμεσα τους βάλετε μερικές σκελίδες σκόρδο.
  • Τα φρούτα δεν πρέπει να μείνουν για πολλή ώρα στο νερό σε καμία περίπτωση . Χάνουν τις βιταμίνες και τη γεύση τους.
  • Φρεσκοκομμένα φρούτα, όπως μήλα, μπανάνες και αχλάδια, δεν μαυρίζουν αν τα περιχύσουν με χυμό λεμονιού. Σε μεγάλες ποσότητες φρούτων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο ξύδι.
  • Όταν διαλέγετε εσπεριδοειδή πρέπει να προσέχετε να είναι βαριά, σφιχτά και με λεπτή φλούδα. Μην αγοράζετε αυτά που είναι πολύ μαλακά και δεν έχουν ζωηρό χρώμα. Διατηρήστε τα σε θερμοκρασίες δωματίου μέχρι 5 ημέρες , ενώ στο ψυγείο μέχρι 4 ημέρες. Πρέπει να καταναλωθούν μόλις τα κόψετε , γιατί καταστρέφεται η βιταμίνη C.
  • Τα αποξηραμένα φρούτα γίνονται πιο μαλακά στο βράσιμο, αν προσθέσετε τη ζάχαρη μετά το βράσιμο. Πριν τη χρήση τους  μαλακώστε τα σε χλιαρό νερό.
  • Τα αποξηραμένα φρούτα αποθηκεύονται πάντα σε γυάλινα βάζα και ποτέ μεταλλικά. Τα οξέα των φρούτων αλλοιώνουν τα μεταλλικά σκεύη.
  • Για να διατηρήσετε τα ξερά σύκα , βάλτε τα σε ένα γυάλινο βάζο και σκεπάστε τα με χοντρό αλάτι.
  • Τα φρούτα σε κονσέρβα για να μην μυρίζουν άσχημα , στραγγίξτε τα , βάλτε τα σε ένα ένα μπολ και περιχύστε τα με νερό στο οποίο έχετε βάλει χυμό λεμονιού. Αφήστε τα για 30 λεπτά . Στεγνώστε τα καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Print Friendly, PDF & Email