Logo
Menu 

Πώς Καθαρίζουμε το Ξύλο Κοπής

Η υγιεινή και καθαριότητα των επιφανειών κοπής των τροφίμων σας είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με σκεύη που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή του φαγητού μας, διότι υπάρχει κίνδυνος δηλητηριάσεων ειδικά όταν πρόκειται για νωπά κρέατα ή κοτόπουλο. Επειδή το ξύλο κοπής, είναι ένα από τα πιο απαραίτητα εργαλεία στην κουζίνα η επιφάνειά του πρέπει απαραίτητα να είναι καθαρή.

Για να μη γίνει το ξύλο κοπής εστία μικροβίων, σας προτείνουμε μια απλή μέθοδο καθαρισμού του με φυσικά υλικά που έχουμε στο σπίτι μας. Ο καθαρισμός και η συντήρησή του μπορεί να γίνει πολύ απλά με λεμόνι και χοντρό αλάτι.

Πώς Καθαρίζουμε το Ξύλο Κοπής

Εκτέλεση:

Παίρνετε ένα λεμόνι και το κόβετε στη μέση. Αρχικά ρίχνετε μπόλικο χοντρό αλάτι πάνω στο ξύλο κοπής και με το μισό κομμάτι λεμονιού αρχίζετε να τρίβετε καλά την επιφάνεια του. Αφήνετε το ξύλο για 8-10 λεπτά μέχρι να απομακρυνθούν οι δυσάρεστες μυρωδιές. Με ένα κομμάτι χαρτί απομακρύνετε τα υπολείμματα. Πλένετε καλά το ξύλο κοπής με αρκετό νερό και με ένα απορροφητικό χαρτί ή πανί σκουπίστε το καλά. Για τη συντήρησή του μπορείτε να ποτίσετε ένα πανάκι με λίγο ελαιόλαδο και καθαρίσετε την επιφάνειά του. Καλό είναι τοποθετείτε το ξύλο κοπής μακριά από υγρασία.

 

Print Friendly, PDF & Email