Logo
Menu 

Ασκήσεις Χαλάρωσης από το Στρες

Χαλαρώστε, το Αξίζετε!Για όλες τις μαμάδες που είναι πάνω απ’ όλα γυναίκες, σας δίνουμε μερικές ασκήσεις χαλάρωσης για να ξαναβρείτε το χαμένο σας εαυτό. Κατά τη διάρκεια της ημέρας το άγχος και η πίεση είναι τέτοια, που χρειάζεστε μερικά λεπτά κάθε μέρα για να ηρεμήσετε. Ούτως ή άλλως το αξίζετε μετά από ένα δύσκολο και γεμάτο πρόγραμμα.

Το άγχος μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη ψυχική υγεία ενός ανθρώπου. Είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίζεται για να μην έχει επιπτώσεις τόσο στη πνευματική όσο και στη σωματική υγεία. Έχει αποδειχθεί ότι το υπερβολικό άγχος είναι υπεύθυνο για ταχυκαρδίες, πονοκεφάλους, δύσπνοια, λιποθυμικές τάσεις, ζαλάδα καθώς και κρίσεις πανικού . Για αυτό λοιπόν. Βάλτε στην καθημερινότητα σας ένα πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να αποβάλλεται το άγχος και την κούραση.

1. Κοιλιακή Αναπνοή

Καθίστε οκλαδόν στο πάτωμα και πάρτε βαθιές αναπνοές, φουσκώνοντας και ξεφουσκώνοντας την κοιλιά σας. Με αυτό τον τρόπο παίρνετε αρκετό οξυγόνο και καθώς εκπνέετε αργά απελευθερώνετε την ένταση από την σπονδυλική στήλη και χαλαρώσει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Επαναλάβετε 10 φορές.

2. Ελαφρά χτυπηματάκια στον Κεφάλι

Καθίστε κάπου ώστε να νιώθετε άνετα. Με δύο δάχτυλα από κάθε χέρι κάντε κυκλικές κινήσεις στους κροτάφους πιέζοντας ελαφρά. Στη συνέχεια δώστε ελαφρά χτυπηματάκια στους κροτάφους και προς την κορφή του κεφαλιού συνεχιζόμενα. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η ροή του αίματος στον εγκέφαλο και ενισχύεται η συγκέντρωση. Επαναλάβετε 10 φορές.

3.Ανοιχτός Θώρακας

Αυτή η άσκηση είναι ιδανική για τις Μαμάδες που εργάζονται σε γραφείο και η στάση του σώματος τους μένει στατική όλη την ημέρα, με αποτέλεσμα να πιάνονται τα νεύρα και υπάρχει έντονος πόνος στη περιοχή του αυχένα Ανοίξτε τα χέρια και τεντώστε τα προς τα πίσω μέχρι να νιώσετε ένα μικρό τράβηγμα. Όσο το κάνετε αυτό πάρτε μια βαθιά αναπνοή. Έτσι βοηθάτε στην καλύτερη αναζωογόνηση του σώματος σας καθώς η ενέργεια περνάει από το στήθος και διαπερνά όλο το σώμα. Επαναλάβετε 10 φορές.

4. Περιστροφές του λαιμού

Ο λαιμός είναι από τα πιο φορτισμένα σημεία του σώματος μας. Καθώς δεν έχει δικό του στήριγμα όλο το βάρος του κεφαλιού πέφτει πάνω του με αποτέλεσμα να δυσκολεύει την ομαλή ροή του αίματος και του οξυγόνου προς τον εγκέφαλο. Αυτό έχει ως συνέπεια την εμφάνιση πονοκεφάλων. Για να αποφορτίσετε την ένταση από τον αυχένα και τους ώμους κάντε δεξιά και αριστερά το κεφάλι σας σε αργή κίνηση. Με αυτό τον τρόπο ενεργοποιείται τους μύες του λαιμού και υπάρχει πιο ομαλή κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου. Επαναλάβετε 10 φορές.

5. 10 λεπτά Διατάσεις

Αφιερώστε 10 λεπτά την ημέρα για διατάσεις. Με τον τρόπο αυτό ξεπιάνονται οι μύες και τα νεύρα και αποφορτίζεται όλο το σώμα από την κακή ενέργεια.

1. ΜΟΤΟ

Ξαπλώστε στο κρεβάτι και φροντίστε να έχετε χώρο για να τεντωθείτε. Η καλύτερη ώρα για να κάνετε διατάσεις είναι το πρωί, αφού ξυπνήσετε ή αργά το βράδυ πριν κοιμηθείτε όπου το στομάχι είναι άδειο. Αφού έχτε χαλαρώσει αρχίστε να τεντώνετε κάθε μυική ομάδα ξεχωριστά. Μετρήστε ως το 5 και χαλαρώστε. Επαναλάβετε μέχρι να νιώσετε όλους τους μύες χαλαρούς.

Γιόγκα : Μια πρόταση από την Ανατολή

Η Γιόγκα είναι ένας τρόπος για να αναζωγονηθεί το σώμα μας. Είναι μια σωματική άσκηση για τη βελτίωση της ευλυγισίας, του μυϊκού τόνου, της αντοχής και της σωματικής στάσης.

Αποτελεί μια διαφορετική μέθοδο πρόληψης και θεραπείας που βασίζεται στην ομοιοπαθητική.  Ρυθμίζει και φροντίζει γα την καλή λειτουργία του Νευρικού και  Ορμονικού σύστηματος. Τονώνει την κυκλοφορία, την άμυνα και έχει αναρρωτική ικανότητα. Αυξάνει την ενέργεια, τη ζωτικότητα, την ευεξία και τη δημιουργικότητα. Κρατά τον οργανισμό γερό, νεανικό και ακμαίο.

Χαρίζει χαρούμενη, ανάλαφρη, θετική ψυχική διάθεση. Αναπτύσσει την ευφυΐα, την αντίληψη, τη μνήμη και τη λογική. Επίσης βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους και της υπερέντασης. Συνδυάζει με λίγα λόγια τη πνευματική και σωματική υγεία.

Μία άσκηση γιόγκα για όλες

Πρόσθιες κάμψεις κορμού.

Η συγκεκριμένη άσκηση αποτελεί το πρώτο στάδιο των «Χαιρετισμών στον Ήλιο», μιας σειράς στάσεων και αναπνοών της γιόγκα. Ξεκινήστε από όρθια θέση και εισπνέοντας φέρτε τα χέρια ψηλά και πάνω από το κεφάλι. Εκπνεύστε και σκύψτε αργά μπροστά, «διπλώνοντας» στα δύο το σώμα μέχρι τα δάχτυλα –ή οι παλάμες σας – να ακουμπήσουν το πάτωμα με τα πόδια τεντωμένα. Αν δυσκολεύεστε, τότε λυγίστε τα όσο χρειάζεται. Εισπνεύστε και επανέλθετε αργά στην όρθια θέση, κρατώντας την πλάτη ίσια και σηκώνοντας ξανά τα χέρια πάνω από το κεφάλι με τις παλάμες να ακουμπούν η μία την άλλη. Επαναλάβετε 10 φορές.

Print Friendly, PDF & Email