Logo
Menu 

Χριστουγεννιάτικη Κρεμάστρα από Μανταλάκια

Σε αυτές τις γιορτές φτιάξτε μία ξεχωριστή κατασκευή για το παιδικό δωμάτιο. Φτιάξτε μία ξύλινη χριστουγεννιάτικη κρεμάστρα με τον Άγιο Βασίλη, και που ξέρετε, μπορεί να του αρέσει και να σας αφήσει κάποιο δώρο παραπάνω.

Χριστουγεννιάτικη Κρεμάστρα από Μανταλάκια

Υλικά κατασκευής:

Μανταλάκια
Γλωσσοπίεστρα
Ακρυλικά χρώματα
Κόλλα ξύλου
Ξύλο μπάλσα
Κοπίδι, ψαλίδι

Στάδια:

Κόψτε τα γλωσσοπίεστρα λίγο μεγαλύτερα από τα μανταλάκια, δίνοντας τους μία φόρμα που να θυμίζει ανθρωπάκι. Καλό θα ήταν να σας βοηθήσει κάποιος μεγάλος. Σχεδιάστε πάνω στο καθένα έναν Άγιο Βασίλη και χρωματίστε τον με ακρυλικά. Όταν στεγνώσουν τα χρώματα, κολλήστε τα με κόλλα ξύλου πάνω στα μανταλάκια. Αφήστε τα αρκετές ώρες να στεγνώσουν. Κόψτε μια λωρίδα από το μπάλσα με φάρδος περίπου 3 εκατοστά και μήκος όσο θέλετε να είναι η κρεμάστρα σας. Βάλτε πίσω από κάθε μανταλάκι κόλλα ξύλου και κολλήστε τα στο μπάλσα. Αφήστε το για αρκετές ώρες για να στεγνώσει η κόλα, και η κρεμάστρα σας είναι έτοιμη για χρήση!

Γνωρίζατε ότι:

Ο Άγιος Βασίλης ήταν επίσκοπος στη Καισαρεία; Όταν ο τότε Έπαρχος της Καππαδοκίας πήγε να εισπράξει από τους κατοίκους της Καισαρείας φόρους, οι κάτοικοι φοβισμένοι, μάζεψαν πολλά δώρα για να του τα δώσουν. Η εμφάνιση, όμως, και η πειθώ του Άγιου Βασιλείου ήταν τέτοια που ο Έπαρχος αποχώρησε αφήνοντας όλα τα δώρα σε αυτόν, ο οποίος έπρεπε να τα επιστρέψει. Έτσι ο Άγιος Βασίλειος διέταξε να φτιάξουν μικρές πίτες και αφού έβαλε από ένα δώρο μέσα σε κάθε μία, έδωσε μία σε κάθε κάτοικο. Το περίεργο ήταν ότι ο καθένας βρήκε στην πίτα του ότι είχε προσφέρει. Οι πίτες αυτές ονομάστηκαν Βασιλόπιτες και από τότε μέχρι και σήμερα κάθε σπίτι την παραμονή των Χριστουγέννων φτιάχνει τη δική του για να την κόψει με τη νέα χρονιά, και όποιος κερδίζει το φλουρί, θα είναι ο τυχερός της χρονιάς.

Print Friendly, PDF & Email