Logo
Menu 

Εικαστικό Εργαστήρι για Παιδιά «Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων»

Ένα εικαστικό εργαστήριο για παιδιά 6-9 ετών βασισμένο στον ομότιτλο βιβλίο της Άλκης Ζέη και της Σοφίας Ζαραμπούκα με την ηθοποιό Μαρία Τερζάκη.

Εικαστικό Εργαστήρι «Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων»

Τα παιδιά θα βοηθήσουν την Αλίκη να τοποθετήσει τις φωτογραφίες που τράβηξε στο Βρετανικό Μουσείο στη θέση που ανήκαν στον Παρθενώνα και στη συνέχεια, με τη βοήθεια του μαγικού υγρού, θα μεταμορφώσουν τις εικόνες σε αγάλματα. Τέλος, θα δραματοποιήσουν τις παραστάσεις από τα αετώματα, τις μετόπες και τη ζωοφόρο και θα ζωντανέψουν σκηνές από τον αγώνα της Αθηνάς και του Ποσειδώνα, τη Γιγαντομαχία, την Αμαζονομαχία, την Κενταυρομαχία και την Πομπή των Παναθηναίων. 

Μέσα από το παιχνίδι, τα παζλ, την παντομίμα και τη δραματοποίηση, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποκαλύπτει στα παιδιά τον πλούσιο κόσμο που είναι σκαλισμένος στα μάρμαρα του Παρθενώνα και τα ευαισθητοποιεί σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής τους από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα.
Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015, 19:00-20:30
Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά του βιβλίου Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων (λιανική τιμή: 6,60 €, εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).

 Ημερομηνία και ώρα: Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, 12:30 το μεσημέρι
Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά του βιβλίου Γίνε πράκτορας του πλανήτη (λιανική τιμή: 8,80 €, εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Πολυχώρου Μεταίχμιο

1ος όροφος, Ιπποκράτους 118, στο κέντρο της Αθήνας

Απαραίτητη η Δήλωση Συμμετοχής

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εργαστηρίων  στο τηλ.: 211 3003580 &  στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr 

Print Friendly, PDF & Email