Logo
Menu 

Ασκήσεις κατά της Κυτταρίτιδας

Ασκήσεις για την ΚυτταρίτιδαΗ κυτταρίτιδα και η χαλάρωση είναι ένα φαινόμενο που ταλαιπωρεί όλες τις γυναίκες και όλες προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν. Η σωστή διατροφή και η τακτική άσκηση μπορούν να γίνουν σύμμαχοι μας, στη μάχη για την εξαφάνιση της κυτταρίτιδας. Παρακάτω σας δίνουμε μερικές συμβουλές και ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν, με μηδενικό κόστος, να πείτε «αντίο» στην κυτταρίτιδα μια για πάντα.

Πως δημιουργείται

Η κυτταρίτιδα δημιουργείται από το λίπος που συγκεντρώνεται κάτω ακριβώς από το δέρμα. Επειδή το λίπος συγκεντρώνεται σε αυτό το σημείο, είναι πιο εμφανές από το λίπος που βρίσκεται βαθύτερα στο σώμα και έτσι δίνει στο δέρμα μια εμφάνιση με λακκάκια η οποία μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού, που αισθητικά δεν είναι καλή. Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται συνήθως στους γοφούς, στους μηρούς και στους γλουτούς.

Οι αιτίες του κακού

Η κυτταρίτιδα είναι αποκλειστικά γυναικείο πρόβλημα και αυτό συμβαίνει λόγω των ορμονικών αλλαγών, κακής διατροφής, αργού μεταβολισμού, παχυσαρκίας, αφυδάτωσης και λιγοστής σωματικής άσκησης. Όλα αυτά συνομωτούν για να εμφανιστεί η κυτταρίτιδα.

Δεν είναι μόνο καλοκαιρινό το πρόβλημα

Η κυτταρίτιδα προβληματίζει τις περισσότερες γυναίκες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, Κι αυτό συμβαίνει γιατί εκθέτουν το σώμα τους μπροστά σε άλλους και αυτό τις κάνει να ντρέπονται για την εικόνα τους. Σκοπός μας δεν πρέπει να είναι η απαλλαγή από τη κυτταρίτιδα μόνο το καλοκαίρι αλλά πρέπει να στοχεύσουμε στην μόνιμη εξαφάνιση της.

Και τώρα τι κάνουμε;Ασκήσεις για την Κυτταρίτιδα

Αν ανήκετε στην μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών που ταλαιπωρούνται από την κυτταρίτιδα, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα ώστε να απαλλαγείτε από αυτή. Η απώλεια του περιττού βάρους αλλά και η καθημερινή σωματική άσκηση, θα σας βοηθήσουν ώστε σταδιακά να εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα από το σώμα σας. Αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή και επιμονή.

Ξεκινήστε περπατώντας

Το περπάτημα είναι η πιο δημοφιλής άσκηση για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.. Πρόκειται για ισοτονική άσκηση που διεγείρει συνεχώς το καρδιο-κυκλοφορικό σύστημα, τονώνοντας έτσι τους μυϊκούς ιστούς. Επιπλέον τα πόδια καθώς κινούνται, λειτουργούν σαν μια αντλία που σπρώχνει και διοχετεύει το αίμα προς όλο το σώμα , επιτυγχάνοντας έτσι τις επιθυμητές καύσεις. Γενικότερα προτιμήστε την αερόβια άσκηση που βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο σώμα μας.

Όχι στο άγχος

Κι όμως είναι αλήθεια: το άγχος είναι ένας υπολογίσιμος σύμμαχος της κυτταρίτιδας. Το άγχος αυξάνει τα ποσοστά ορμονών στο σώμα, ενώ ταυτόχρονα το σώμα απελευθερώνει ενέργεια για να ανταπεξέλθει στο άγχος, με αποτέλεσμα η ενέργεια να αποθηκεύεται σε μορφή λίπους, αν δεν χρησιμοποιηθεί και να δημιουργεί την όψη του φλοιού πορτοκαλιού. Μια λύση λοιπόν θα μπορούσε να είναι μερικά λεπτά χαλάρωσης κάθε μέρα, με σκοπό να αδειάζει το μυαλό από τις καθημερινές εντάσεις.

Print Friendly, PDF & Email