Logo
Menu 

Ασπίδα Προστασίας από τα Μικρόβια

Το σπίτι μας , είναι ο χώρος στον οποίο περνάμε αρκετές ώρες της ημέρας. Για να είναι όμως καθαρός ο συγκεκριμένος χώρος, θα πρέπει ορισμένα σημεία του να τα προσέξουμε λίγο παραπάνω . Είναι σημεία που αποτελούν πολλές φορές εστίες μικροβίων και ευθύνονται ακόμα και για προβλήματα υγεία που πιθανώς να αντιμετωπίσουμε.

Ασπίδα Προστασίας από τα Μικρόβια

Καθαρή κουζίνα πάνω απ’ όλα 

Στο χώρο της κουζίνας ετοιμάζουμε καθημερινά όλα τα γεύματα ( πρόχειρα ή μη) των μελών της οικογένειας . Έτσι οι χώροι που χρησιμοποιούμε όπως οι πάγκοι , ο νεροχύτης,  βρύση αλλά και τα σκευή, θα πρέπει να απολυμαίνονται τακτικά, αφού έρχονται σε επαφή με το φαγητό μας.

Καθαρό Πάτωμα & Βεράντες

Κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα τα παιδιά περπατούν ξυπόλητα στο πάτωμα ή ακόμα και στις βεράντες του σπιτιού. Άρα πρόκειται για 2 ακόμη σημεία που χρειάζονται σωστή και επιμελή καθαριότητα.

Μπάνιο χωρίς Μικρόβια

Στο μπάνιο βασικό μας μέλημα, θα πρέπει να είναι ο καθαρισμός και η απολύμανση της τουαλέτας.Επίσης, ο νιπτήρας συχνά συγκεντρώνει υπολείμματα οδοντόκρεμας η σαπουνιού , ενώ μια φορά το μήνα , δεν θα ήταν άσχημος και ο καθαρισμός της κουρτίνας στην μπανιέρα μας. 

Προσοχή στο χώρο και στα παιχνίδια του Παιδιού

Τα παιδιά έρχονται καθημερινά σε επαφή με τα παιχνίδια τους, τα οποία βάζουν πάνω στο κρεβάτι τους, στις ντουλάπες με τα ρούχα τους και πολλές φορές μέσα στο στόμα τους. Τόσο οι χώροι που βρίσκονται , όσο και τα ίδια τα παιχνίδια πρέπει να παραμένουν πάντα καθαρά , ώστε να μην κινδυνεύει η υγεία των παιδιών.

Μην ξεχνάτε Πόμολα και Βρύσες

Σκεφτείτε κάθε φορά που ακουμπάτε ένα πόμολο ή μια βρύση , πόσα ακόμα χέρια έχουν κάνει την ίδια ακριβώς κίνηση. Μελέτες έδειξαν ότι πολλά μικρόβια ευθύνονται για κρυολόγημα ή τη γρίπη , μπορούν να μεταδοθούν από τέτοιου είδους επιφάνειες. Γι ‘ αυτό φροντίζουμε να τις καθαρίζουμε και να τις απολυμαίνουμε συχνά.

Καθαριότητα για καλή υγεία

Στον τομέα της υγιεινής πρέπει να δίνουμε μεγάλη βαρύτητα , καθώς είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στη ζωή μας, για μια καλή  υγεία.  Έτσι πρέπει να εξασφαλίσουμε τη ,μεγαλύτερη δυνατή καθαριότητα του χώρου στον οποίο περνάμε πολλές ώρες με τα παιδιά και την οικογένειά μας.

Μην ξεχνάτε:

Η μετάδοση ιών όπως της γρίπης μπορεί να γίνει με σταγονίδια ( μετά από φτέρνισμα), αεροζόλ ( με την αναπνοή) ή μετά την επαφή των χεριών με επιμολυσμένες επιφάνειες, όταν μετά τα χέρια έρθουν σε επαφή με τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα. Για την πρόληψη της μετάδοσης συνιστάται να πλένουμε τα χέρια μας και να καλύπτουμε το στόμα μας όταν φτερνιζόμαστε. Επειδή ο ιός μπορεί να επιβιώσει για κάποιο χρονικό διάστημα και πάνω σε σκληρές επιφάνειες πρέπει να τις απολυμαίνουμε με αποτελεσματικά απολυμαντικά. Τα διαλύματα υποχλωριώδους νατρίου , δηλαδή τα καθαριστικά προϊόντα τύπου χλωρίνης είναι απολυμαντικά ευρέως φάσματος και εξόχως αποτελεσματικά για την εξουδετέρωση πολλών ιών . Συστήνεται να χρησιμοποιούνται σε διάλυση περίπου 1:10 για την απολύμανση των επιφανειών και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του παραγωγού που αναγράφονται στην ετικέτα.

Print Friendly, PDF & Email