Logo
Menu 

Κατασκευή Τρενάκι από Κουτιά

Ένα διαφορετικό παιχνίδι για το παιδικό δωμάτιο είναι να φτιάξετε ένα τρενάκι με κουτιά από διάφορες συσκευασίες και πολλά χρώματα, για να παίζετε με τους φίλους σας.

Κατασκευή Τρενάκι από Κουτιά

Υλικά κατασκευής βαγονιών:

Κουτιά από συσκευασίες
Χαρτόνια χρωματιστά
Χαρτιά γλασέ ή περιτυλίγματος
Κορδονάκια ή μαλλί πλεξίματος
Φελλοί από μπουκάλια
Κολλητική ταινία χρωματιστή (αν έχουμε)
Κόλλα διάφανη
Σελοτέιπ
Μπογιά και πινέλα για τις ρόδες
Πινέζες
Κορδελίτσες

Υλικά κατασκευής για τα ανθρωπάκια:

Μπαλάκια από φελιζόλ (ή ότι άλλο έχουμε)
Πινέζες
Σύρμα πίπας
Καπάκια από αναψυκτικά, μπουκάλια
Μαύρος μαρκαδόρος
Πινέλο και μπογιές

Στάδια:

Για τα βαγόνια:
Πάρτε το κουτί και «ντύστε» το με τη κόλλα γλασέ ή περιτυλίγματος, όπως κάνουμε σε ένα δώρο. Στολίστε τα βαγόνια με χαρτονάκια, χρωματιστή κολλητική ταινία και κορδονάκια ή μαλλί πλεξίματος. Βάψτε τους φελλούς των μπουκαλιών με το πινέλο σας και κολλήστε τους στο κάτω μέρος του βαγονιού. Ενώστε τα βαγόνια με το κορδελάκι και τις πινέζες. Για να φτιάξετε τη μηχανή, κολλήστε ένα μικρό κουτάκι στο μπροστινό τμήμα της.
Για τα ανθρωπάκια:
Βάψτε τα μπαλάκια. Κολλήστε τα καπάκια πάνω στα βαγόνια και επάνω τα κεφάλια. Φτιάξτε τα μάτια και τη μύτη με τις πινέζες, τελειώστε με το μαρκαδόρο τις λεπτομέρειες. Κόψτε το σύρμα πίπας σε κομματάκια τα οποία «καρφώστε» στα μπαλάκια για να φτιάξετε τα μαλλιά. Τέλος κολλήστε τα καπάκια για καπέλα.
Το τρενάκι σας είναι έτοιμο για να ξεκινήσει τη βόλτα του!

Γνωρίζατε ότι:

Το φελιζόλ δεν μπορεί να κολλήσει με απλή κόλλα για όλες τις χρήσεις; Αυτό συμβαίνει διότι λιώνει. Ο καλύτερος τρόπος για να κολλήσετε το φελιζόλ είναι χρησιμοποιώντας το πιστόλι κόλλας, κόλλα για πλαστικό ή ξυλόκολλα!

Print Friendly, PDF & Email