Logo
Menu 

Τάρτα Μήλου με Κρέμα Μπουγάτσας

Μια διαφορετική συνταγή για μηλόπιτα … Τάρτα μήλου με κρέμα μπουγάτσας!

Τάρτα μήλου με κρέμα μπουγάτσας

Υλικά για ταψί 26εκ
Τάρτα
3 αυγά
500γρ φαρίνα
ξύσμα από ένα λεμόνι
250 γρ βούτυρο σε κύβους
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
Γέμιση Συνταγής:
4-6 μήλα τριμμένα μέτρια
2 κ.σούπας λεμόνι
2 .σούπας κονιάκ
2 κ.σούπας ζάχαρη
κανέλα
Κρέμα μπουγάτσα
μισή δόση κρέμας

Εκτέλεση Συνταγής:
Βάλτε όλα τα υλικά της τάρτας σε ένα μπολ και ζυμώστε τα. Θα παρατηρήσετε ότι η ζύμη θα γίνει κολλώδες.

Βάλτε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει, αφού έχετε κρατήσει ένα μικρό κομμάτι από τη ζύμη.
Καλύψτε τον πάτο του ταψιού με λαδόκολλα και απλώστε την ζύμη με βρεγμένα χέρια στο πάτο και στα τοιχώματα της φόρμας.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα μήλα με το λεμόνι και το κονιάκ και στρώστε τα μήλα πάνω στην βάση της τάρτας.

Πασπαλίστε τα μήλα με την ζάχαρη και την κανέλα.

Φτιάξτε την κρέμα όπως στην συνταγή και απλώστε την πάνω στα μήλα.

Πάρτε το μπαλάκι που κρατήσατε στην άκρη και προσθέστε λίγο αλεύρι να σφίξει,
κάντε λωρίδες και διακοσμήστε με αυτές την επιφάνεια της τάρτας.

Ψήστε την τάρτα στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά και είναι έτοιμη!

Πηγή: syntagesapospiti.blogspot.gr

Print Friendly