Logo
Menu 

Συνταγή Ραβιόλια με Γέμιση Σπανάκι και Τυρί

Συνταγή για σπιτικά ραβιόλια με σπανάκι και τυρί. Φτιάξτε νόστιμα ραβιόλια με γέμιση από ψιλοκομμένο σπανάκι και ανθότυρο στο πι και φι!

Συνταγή Ραβιόλια με Γέμιση Σπανάκι καιΤυρί

Υλικά συνταγής:

500 γρ. σκληρό αλεύρι, 1 κ.σ. αλάτι, 2 αυγά
½ φλιτζάνι λάδι, ½ φλιτζάνι νερό
Πλαστική μεμβράνη, Θήκη για τετράγωνα παγάκια

Υλικά γέμισης:

250 γρ. ψιλοκομμένο σπανάκι, Ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
1 σκελίδα σκόρδο, Αλάτι, Μαύρο πιπέρι
Μοσχοκάρυδο, ¼ ανθότυρο, Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Συνταγή:

Για τη γέμιση με σπανάκι και τυρί: Σοτάρετε το σπανάκι με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Όταν μαραθεί το σπανάκι, σουρώστε το μίγμα και αφήστε το να στραγγίσει για λίγα λεπτά. Προσθέστε το ανθότυρο και τη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Βάλτε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα πριν το χρησιμοποιήσετε.
Για τη ζύμη: Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπολ μισό κιλό σκληρό αλεύρι και μια κουταλιά αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε 2 αυγά, μισό φλιτζάνι του καφέ λάδι και μισό φλιτζάνι νερό. Σχηματίστε ένα βαθούλωμα στο κέντρο του αλευριού και προσθέστε εκεί το μίγμα των υγρών. Πλάστε τη ζύμη με το χέρι και προσθέστε αλεύρι μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια σας. Χωρίστε την σε μικρές μπάλες που τις πλάθετε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Αν έχετε χρόνο αφήστε τις μπάλες τυλιγμένες σε πλαστική μεμβράνη για μια ώρα μέχρι να ανοίξετε το φύλλο. Όταν το ανοίξετε θα το τοποθετήσετε πάνω σε θήκη για τετράγωνα παγάκια. Προσθέστε μισή κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση σε κάθε παγοκυψέλη και καλύψτε με ένα άλλο φύλλο ζύμης. Κόψτε με τον ειδικό κόφτη ένα-ένα τα ραβιόλια και είναι έτοιμα για βράσιμο.

Γνωρίζατε ότι:

Τα ζυμαρικά πρέπει να βράζουν μέσα σε πολύ νερό; Τα ρίχνουμε στη χύτρα αφού βράσει το νερό και για να μην κολλήσουν προσθέτουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο και ένα φύλλο δάφνης. Αφού ρίξουμε τα ζυμαρικά, και ξαναρχίσει η βράση, πρέπει να χαμηλώσετε τη φωτιά και να συνεχίσετε το βράσιμο σε μέτρια θερμοκρασία για 8-10 λεπτά.

Print Friendly, PDF & Email