Logo
Menu 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Παιδιά 3-5 Ετών

Και τα Σάββατα του Ιανουαρίου ο Ελληνικός Κόσμος γίνεται  ο απόλυτος προορισμός για παιδιά 3-5 ετών που θέλουν να συμμετέχουν παρέα με τους γονείς τους σε ξεχωριστά εκπαιδευτικά προγράμματα … 

Ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιανουαρίου και επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στο δικό σας παιδί 

gia-mamades.gr-paidia4-12etwn-drasthriothtes-ekpaideftika programmata ellhnikos kosmos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σάββατο 17 Ιανουαρίου – Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, πες μου τα μυστικά σου…

Μαγεμένος ή μη, πάντα κάτι έχει να μας πει! Μέσα από καθρέφτες, αντικείμενα ιδιαίτερα και «μαγικά», τα παιδιά γνωρίζουν τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους γύρω τους. Μεταμορφώνονται, πειραματίζονται και  εκφράζονται μέσα από το παιχνίδι!Ο καθρέφτης αυτή τη φορά  γίνεται έμπνευση για παιχνίδι και δημιουργία! Μέσα από αυτόν, παιδιά και γονείς μπαίνουν στη διαδικασία να παρατηρήσουν τους εαυτούς τους, να αντιληφθούν τα διαφορετικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά αλλά και να συνεργαστούν και να παίξουν ομαδικά.

Σάββατο 24 Ιανουαρίου – Μία σταγόνα ταξιδεύει…

«Γεια σας! Είμαι μία σταγόνα που διαρκώς ταξιδεύει!» Νερό… σύννεφο… πάγος… βροχή…Τα παιδιά ακολουθούν το ταξίδι του νερού μέσα από νεροϊστορίες, παίζουν και πειραματιζόνται με πρωταγωνιστή το υγρό στοιχείο!Πειράματα, θεατρικό παιχνίδι και νεροιστορίες ταξιδεύουν ενήλικες και παιδιά σε μια σειρά από δραστηριότητες που θα εισάγουν τους μικρότερους σε ένα από τα πιο μαγευτικά φυσικά φαινόμενα, τον κύκλο του νερού!

 

Σάββατο 31 Ιανουαρίου- Ξεφόρτωσε την ελιά, να σε φορτώσει λάδι

«Από το κλαδάκι κρέμεται, στην αγορά πουλιέται, το εξωτερικό της τρώγεται, το κόκκαλο πετιέται». Μέσα από παιχνίδια και κατασκευές δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία να γνωρίσουν το δέντρο, τον καρπό και το χυμό της ελιάς. Ο καρπός και ο χυμός της ελιάς, ο κύκλος εργασιών παραγωγής του ελαιόλαδου και οι ευεργετικές ιδιότητές του στον οργανισμό αποκαλύπτονται μέσα από ένα κύκλο δημιουργικών δραστηριοτήτων ώστε τα παιδιά να ανακαλύψουν το πολύτιμο δέντρο της ελληνικής γης.

Γενικές πληροφορίες για τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

– Για παιδιά 3-5 ετών

-Ώρα έναρξης: 11:30

 -Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά

– Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)

– Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

– Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://saturdays.hellenic-cosmos.gr/), Πειραιώς 254, Ταύρος.

– Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email