Logo
Menu 

Συνταγή για Σουτζουκάκια με Κριθαράκι

Φτιάξτε μια κλασσική Συνταγή για Σουτζουκάκια με Κριθαράκι. Μια αγαπημένη συνταγή για όλη την οικογένεια.

Συνταγή για Σουτζουκάκια με Πιλάφι

Υλικά Συνταγής:
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κύμινο
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1 φλ. μαυροδάφνη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
γιαούρτι στραγγιστό
μαϊντανός
Για τη σάλτσα
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
2-3 κόκκοι μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι
Για το πιλάφι
2 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αμύγδαλα
2 φλ. κριθαράκι
4 φλ. νερό ζεστό ή ζωμό
αλάτι
πιπέρι

Συνταγή:
 
Μουλιάστε το ψωμί στο κρασί. Στύψτε το και βάλτε το σε μπολ. Προσθέστε όλα τα υλικά του κιμά και ζυμώστε τα όλα μαζί μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς. Συγχρόνως βράστε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας για 15′ μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βουτήξτε τα χέρια στο κρασί και πλάστε σε μικρά σουτζουκάκια και τα τηγανίστε σε ελαιόλαδο για λίγα λεπτά να ροδίσουν. Προσθέστε στη σάλτσα να βράσουν για 10′ σε μέτρια φωτιά. Ροδίστε το βούτυρο με το κριθαράκι στο τηγάνι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα και ζεσταίνετε το ταψί. Ρίξτε στο ζεστό ταψί το βούτυρο και το κριθαράκι, προσθέστε το ζεστό νερό ή το ζωμό και το ρύζι και ψήστε για 25′ ανακατεύοντας 1-2 φορές.
Print Friendly