Logo
Menu 

Σαλάτα του Καίσαρα

Φτιάξτε την αγαπημένη σε όλους Σαλάτα του Καίσαρα που είναι ιδανική για κάθε τραπέζι και κάθε φαγητό που θέλετε να συνοδεύσετε. 

Σαλάτα του Καίσαρα

Υλικά Συνταγής:

260 γρ. μαρούλι, χοντροκομμένο στο χέρι

240 γρ. γαλλική σαλάτα, χοντροκομμένη στο χέρι

150 γρ. βινεγκρέτ «σίζαρ»

40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

10 γρ. αντζούγια

40 γρ. κρουτόν

10 γρ. τραγανή παρμεζάνα

20 γρ. φλοίδες παρμεζάνας

Για τη βινεγκρέτ «σίζαρ»
10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
15 γρ. κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο
15 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
15 γρ. μουστάρδα με κόκκους
5 γρ. χυμό λεμόνι
10 γρ. νερό
30 γρ. κρόκο αυγού
100 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. ηλιέλαιο
Αλάτι

 

Συνταγή:

Για τη σαλάτα

Σ’ ένα μπολ αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα κρουτόν και τις φλοίδες της παρμεζάνας.

Αλατίστε και σερβίρετε, προσθέτοντας από πάνω τις φλοίδες και τα κρουτόν.

Για τη βινεγκρέτ «σίζαρ»

Σε μια κανάτα αναμειγνύετε τα δύο είδη λαδιού. Σε μια μπασίνα ρίξτε τον κρόκο του αυγού μαζί με το νερό και το ξίδι και ανακατέψτε συνεχώς με σύρμα πάνω σε μπεν μαρί, μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 73 C. Αποσύρετε την μπασίνα από το μπεν μαρί και μεταφέρετε το μείγμα του αυγού στον κάδο του μπλέντερ. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι, και αλέστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέστε το λάδι σιγά σιγά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα-σταγόνα, και εφόσον αρχίσει να πήζει η σάλτσα με συνεχή ροή. Αλατίστε και διατηρούμε στο ψυγείο.

Print Friendly