Logo
Menu 

Έξυπνες Συμβουλές για τα Λεμόνια

Παρακάτω σας δίνουμε έξυπνες συμβουλές για το πως μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα λεμόνια σας.

Έξυπνες Συμβουλές για τα Λεμόνια

  • Για να διατηρήσουμε κομμένα λεμόνια, αλείφουμε την κομμένη πλευρά με ασπράδι αυγού. Με αυτόν τον τρόπο δε στεγνώνει το λεμόνι. Επίσης μπορούμε να τα τυλίξουμε σε μια μεμβράνη και να τα φυλάξουμε στο ψυγείο.
  • Αυτό που έχει κοπεί, επίσης δεν ξεραίνεται , αν βάλουμε το λεμόνι με την κομμένη πλευρά σε ένα μικρό πιάτο στο οποί έχουμε στρώσει ζάχαρη.
  • Για να πάρουμε περισσότερο χυμό από τα λεμόνια , τα βάζουμε σε ένα μεγάλο βάζο , τα σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι και για 2 εβδομάδες ή πριν τα στύψουμε , τα βάζουμε για 1-2 λεπτά στα μικροκύματα . Μια άλλη πιο απλή μέθοδος είναι να τα ρολάρουμε στην επιφάνεια εργασίας με την παλάμη του χεριού μας. Αυτή η μέθοδος ισχύει για όλα τα εσπεριδοειδή.
  • Όταν αγοράζουμε λεμόνια , φροντίζουμε να διαλέγουμε αυτά που έχουν λεπτή και γυαλιστερή φλούδα, γιατί είναι ζουμερά
  • Αν θέλουμε να διατηρήσουμε ξύσμα λεμονιού, το βάζουμε σε βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς . Επίσης μπορούμε να το ανακατέψουμε με λίγη ζάχαρη και κατόπιν να φυλάξουμε σε ένα βαζάκι με βιδωτό καπάκι.
  • Πριν πάρουμε το ξύσμα των λεμονιών, τα τρίβουμε με ένα μικρο βουρτσάκι και τα πλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Προτιμότερο είναι να αγοράζουμε λεμόνια βιολογικής καλλιέργειας . Είναι η καλύτερη λύση γιατί τα υπόλοιπα λεμόνια έχουν υποστεί επεξεργασία με διάφορα συντηρητικά και κερί.
  • Μπορούμε να κόψουμε το λεμόνι σε φέτες και να τις καταψύξουμε. Έτσι τις χρησιμοποιούμε για να ετοιμάσουμε ή να διακοσμήσουμε ένα κρύο τσάι, λεμονάδες και διάφορα ποτά.
  • Αν ξεράθηκαν κατά την αποθήκευση τους., θα ξαναγίνουν και πάλι χυμώδη αν τα βάλουμε  για 5 λεπτά σε βραστό νερό, τα αφήσουμε να κρυώσουν και κατόπιν τα στύψουμε.
  • Αν δε θέλουμε να κόψουμε ένα ολόκληρο λεμόνι και χρειαζόμαστε μόνο λίγες σταγόνες, μπήγουμε μια βελόνα ή χαράζουμε ελαφρά και παίρνουμε το χυμό.
  • Ο χυμός του λεμονιού αφαιρεί τους λεκέδες από τα φρούτα.
  • Παλιά λεμόνια με σκληρή φλούδα ξαναγίνονται μαλακά αν μπουν για λίγα λεπτά σε ζεστό νερό.
  • Αν περίσσεψαν στυμμένες λεμονόκουπες, τις βάζουμε σε διάλυμα νερού και αμμωνίας σε ίσες ποσότητες και τις αφήνουμε για 20 μέρες. Θα αποκτήσουμε ένα άριστο απορρυπαντικό, το οποίο προσθέτουμε σε μικρές ποσότητες στο συνηθισμένο υγρό πιάτων. Απομακρύνονται όλα τα ίχνη λιπαρότητας από τα σερβίτσια, χαρίζοντας παράλληλα άρωμα και λάμψη.
  • Το μαλακτικό μπορεί να αντικατασταθεί από 2 στυμμένες λεμονόκουπες. Τις βάζουμε στον κάδο του πλυντηρίου και συνεχίζουμε κανονικά το πλύσιμο. Η μπουγάδα μυρίζει φρεσκάδα.

Μαμάδες Συμβουλή:

Λεμόνια που έχουν αρχίσει και ξεραίνονται , τα βράζουμε για περίπου 5  λεπτά και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο . Επίσης μπορούμε να τα βάλουμε για 5 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς ή για 15 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.

Print Friendly, PDF & Email