Logo
Menu 

Συνταγή για Κοτόπιτα

Συνταγή για Κοτόπιτα. Μια πίτα που αποτελεί πλήρες γεύμα από μόνη της. Αφράτη και ελαφριά στη γεύση, με ψιλοκομμένο κοτόπουλο και λαχανικά σε σχήμα πεταλούδας.

Πεταλούδα Κοτόπιτα

Υλικά Συνταγής:

1 κουτί φύλλο κρούστας. Για τη Γέμιση:1 στήθος κοτόπουλο φιλέτο, 250 γρ. κίτρινο τυρί, 250 γρ μανιτάρια φρέσκα, 3 χρωματιστές πιπεριές, 200γρ. καλαμπόκι, 1 κρεμμύδι, λάδι, 1 ποτήρι γάλα φρέσκο.

Για το στόλισμα: αγγούρι, καρότο, ελιές, χρωματιστές πιπεριές.

Συνταγή:

Πλένουμε το κοτόπουλο καλά και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι για να βράσει. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, τις πιπεριές και το καλαμπόκι. Τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά. Όταν βράσει το κοτόπουλο το ρίχνουμε και αυτό στο τηγάνι με το κρεμμύδι τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το καλαμπόκι.

Ρίχνουμε και μισό ποτήρι γάλα. Τα ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σ’ ένα ταψί ρίχνουμε πολύ λίγο λάδι και το απλώνουμε. Παίρνουμε τρία φύλλα, τα κόβουμε κάθετα στη μέση και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας γέμιση σε κάθε σετ 3 φύλλων. Προσθέτουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια και αρχίζουμε να διπλώνουμε διαγώνια το φύλλο μια αριστερά, μια δεξιά για να δημιουργηθεί τρίγωνο.

Αλείφουμε με γάλα και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθούνε βάζουμε τις πίτες σε ένα πιάτο.

Ανάμεσά τους βάζουμε μια λωρίδα από αγγούρι για κεραίες βάζουμε πιπεριές και καρότο, στολίζουμε με ελιές και αγγούρι και η πεταλούδα μας είναι έτοιμη.

Print Friendly