Logo

Πασχαλινά Μπισκότα από το Μy Cakes

Tο My Cakes  μας δίνει τη Συνταγή τους για Πασχαλινά  Μπισκότα…Λαχταριστά μπισκοτάκια με ζαχαρόπαστα για μικρούς και μεγάλους!!!

Πασχαλινά Μπισκότα από το Μy Cakes

Υλικά Συνταγής

½ φλυτζ. Βούτηρο σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 φλυτζ. Ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
3 βανίλιες
1και 2/3 φλυτζ. Αλέυρι
¾ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι αλάτι

Συνταγή

Ανακατέψτε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη για 5 λέπτα μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Ρίξτε το αυγό και τη βανίλια. Ρίξτε κουταλιά – κουταλιά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τοποθετήστε το μίγμα σε μεμβράνη και αφήστε το τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο. Ανοίξτε τη ζύμη ρίχνοντας αρκετό αλεύρι εως ότου δεν κολλάει και κόψτε με κουπατ σε πάχος περίπου 2 εκ.τα μπισκότα που θέλετε. Μεταφέρετε προσεχτικά τα μπισκότα σε ρηχό ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας κάποια απόσταση το ένα από το άλλο. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ψήστε για 6-8 λεπτά. Όταν τα βγάλετε ,αφήστε τα να κρυώσουν πάνω στη μεταλλική σχάρα του φούρνου.

Διακόσμηση 

Για τα αβγουλάκια: Κόψτε ένα κομμάτι κίτρινη ζαχαρόπαστα για να μπει στη μέση του αβγού. Κόψτε το κουπάτ αβγού σε λευκή ζαχαρόπαστα και με μυτερό μαχαιράκι βουτηγμένη η μύτη σε μαργαρίνη ή λίγο νεράκι, κόψτε τα ζιγκ ζαγκ για να δώσετε το σχήμα του σπασμένου αυγού, ένα κομμάτι για τη βάση κ ένα δεύτερο για το πάνω μέρος. Τοποθετήστε  πρώτα το κίτρινο κομμάτι ζαχαρόπαστας στη μέση του μπισκότου και τα δύο λευκά κομμάτια πάνω και κάτω. Με μαρκαδόρο ζαχ/κης ή κομμάτι μαύρης ζαχαρόπαστας κάνω τα μάτια και με ένα κομματάκι κίτρινο τη μύτη. Κολλήστε με λίγο νεράκι. Εάν θέλετε κολλήστε πουά κομμάτια ζαχαρόπαστας στο υπόλοιπο αβγό.