Πασχαλινά Μπισκότα από το Μy Cakes
Tο My Cakes μας δίνει τη Συνταγή τους για Πασχαλινά Μπισκότα…Λαχταριστά μπισκοτάκια με ζαχαρόπαστα για μικρούς και μεγάλους!!!
Υλικά Συνταγής
½ φλυτζ. Βούτηρο σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 φλυτζ. Ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
3 βανίλιες
1και 2/3 φλυτζ. Αλέυρι
¾ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι αλάτι
Συνταγή
Ανακατέψτε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη για 5 λέπτα μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Ρίξτε το αυγό και τη βανίλια. Ρίξτε κουταλιά – κουταλιά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τοποθετήστε το μίγμα σε μεμβράνη και αφήστε το τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο. Ανοίξτε τη ζύμη ρίχνοντας αρκετό αλεύρι εως ότου δεν κολλάει και κόψτε με κουπατ σε πάχος περίπου 2 εκ.τα μπισκότα που θέλετε. Μεταφέρετε προσεχτικά τα μπισκότα σε ρηχό ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας κάποια απόσταση το ένα από το άλλο. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ψήστε για 6-8 λεπτά. Όταν τα βγάλετε ,αφήστε τα να κρυώσουν πάνω στη μεταλλική σχάρα του φούρνου.
Διακόσμηση
Για τα αβγουλάκια: Κόψτε ένα κομμάτι κίτρινη ζαχαρόπαστα για να μπει στη μέση του αβγού. Κόψτε το κουπάτ αβγού σε λευκή ζαχαρόπαστα και με μυτερό μαχαιράκι βουτηγμένη η μύτη σε μαργαρίνη ή λίγο νεράκι, κόψτε τα ζιγκ ζαγκ για να δώσετε το σχήμα του σπασμένου αυγού, ένα κομμάτι για τη βάση κ ένα δεύτερο για το πάνω μέρος. Τοποθετήστε πρώτα το κίτρινο κομμάτι ζαχαρόπαστας στη μέση του μπισκότου και τα δύο λευκά κομμάτια πάνω και κάτω. Με μαρκαδόρο ζαχ/κης ή κομμάτι μαύρης ζαχαρόπαστας κάνω τα μάτια και με ένα κομματάκι κίτρινο τη μύτη. Κολλήστε με λίγο νεράκι. Εάν θέλετε κολλήστε πουά κομμάτια ζαχαρόπαστας στο υπόλοιπο αβγό.