Logo
Menu 

Μικρά & Μεγάλα Μυστικά για το Κρέας

Μικρά & Μεγάλα Μυστικά για το Κρέας για Μαμάδες με Ιδέες.

Μικρά & Μεγάλα Μυστικά για το Κρέας

Ψητό

  • Για να γίνει το κρέας μαλακό , 2- 3 ώρες πριν το μαγείρεμα σκεπάστε το με φέτες ακτινιδίου, ανανά και παπάγια. Αφαιρέστε τα φρούτα πριν το μαγειρέψετε.
  • Αν θέλετε το ψητό σας να αποκτήσει μια γευστική κρούστα , πριν από το μαγείρεμα αλείψτε το με ένα μείγμα από παρμεζάνα και μουστάρδα, τριμμένη φρυγανιά και κοπανισμένα καρύδια.
  • Αν θέλετε να προσθέσετε νερό ή άλλο υγρό , αυτό πρέπει να είναι βραστό ή ζεστό. Το κρύο νερό ή υγρό κάνει το κρέας σκληρό.
  • 30 λεπτά περίπου πριν το τέλος του ψησίματος , βάλτε το ψητό στο γκριλ της ηλεκτρικής μας κουζίνας . Έτσι θα αποκτήσει μια ωραία και τραγανή κρούστα.
  • Δεν πρέπει να το κόψετε αμέσως μόλις βγει από το φούρνο. Αφήστε το μερικά λεπτά να ξεκουραστεί. Σε αυτό το διάστημα περιχύστε με τη σάλτσα του.
  • Αν το κρέας που το ψήνετε στο φούρνο έχει πολύ λίπος , για να μην πιτσιλάει , πασπαλίστε το ταψί με χοντρό αλάτι.
  • Το ψητό θα γίνει πολύ μαλακό αν πριν από το ψήσιμο , το σκεπάσετε με φρέσκο ανανά και ακτινίδια. Τα ένζυμα που περιέχουν αυτά τα φρούτα θα το μαλακώσουν . Όταν το βγάλετε από το φούρνο δεν πρέπει να το κόψετε αμέσως γιατί θα χάσει τα υγρά του. Αφήστε το να κρυώσει λίγη ώρα και μετά κόψτε το σε φέτες.
  • Όταν το μαγειρεμένο, ψημένο ή τηγανισμένο κρέας δεν έχει μαλακώσει , κόψτε το σε όσο το δυνατόν μικρότερα κομμάτια και μαγειρέψτε το σαν ραγού.
  • Κόψτε τα φαγητά σε ίσα κομμάτια και σε μικρές ή μέτριες διαστάσεις. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνετε ομοιόμορφο ψήσιμο και επίσης η εξωτερική κρούστα δημιουργείται γρηγορότερα. Αυτή η κρούστα δεν είναι μόνο γευστική αλλά αποτελεί και μια ασπίδα ώστε τα τηγανητά σας να μην απορροφούν μεγάλη ποσότητα λαδιού.
  • Καλό είναι όταν ψήνετε κρέας μοσχαρίσιο στο φούρνο να βάζετε ένα μπολ με νερό . Έτσι δημιουργούνται υδρατμοί και το κρέας δεν στεγνώνει και δεν ξεραίνεται.
  • Αν το ψημένο κρέας δεν είναι ζουμερό και χυμώδες , μπορείτε να το τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο και να το αφήσετε για λίγα λεπτά στην άκρη. Κρέας που είναι ήδη στεγνό , μπορείτε να το σερβίρετε με σάλτσες που ταιριάζουν και με σαλάτα ή να κάνετε το εξής τρικ: ραντίστε το με μερικές κουταλιές γάλα ή κρέμα γάλακτος και αφήστε το να βράσει λίο με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  • Αν το ψητό μας είναι σκληρό , κόψτε το σε λεπτές φέτες  και βάλτε το σε μια κατσαρόλα με ζωμό κρέατος και αφήσατε το για 15 λεπτά.
  • Για  να γίνει το μοσχαρίσιο κρέας ή το κοτόπουλο πιο μαλακό , κάντε το εξής τρικ: αλείψτε το κρέας μερικές ώρες πριν το ψήσιμο με λάδι και μπράντι ή και ουίσκι , ή ρίξτε μέσα στο νερό που θα βράσει το κρέας ένα ποτήρι του κρασιού κονιάκ ή μπράντι. Η μυρωδιά του αλκοόλ θα φύγει με το μαγείρεμα.
  • Το ψητό θα αποκτήσει μια ωραία κρούστα αν το περιχύσετε με μπύρα ή λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα , αλείψτε το με μέλι και βάλτε το για 10 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία. 
  • Το ψητό από μοσχαρίσιο κρέας δεν θα είναι σκληρό και ξερό, αν κάνετε το εξής τρικ: δεν το σερβίρετε αμέσως ,αλλά το αφήνετε 5 λεπτά μετά το ψήσιμο να ξεκουραστεί.
  • Για να κόψετε εύκολα με το ηλεκτρικό μαχαίρι το κρέας σε φέτες,βάλτε το λίγο στην κατάψυξη.
  • Το υγρό που προσθέτετε στο ψητό που μαγειρεύετε πρέπει να είναι ζεστό. Το κρύο νερό κάνει το κρέας σκληρό.
  • Για να μη χάνει το κρέας τους χυμούς του όταν το κόβετε  , μόλις το βγάλετε από το φούρνο τυλίξτε το σε ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  • Βράστε ένα ολόκληρο καθαρισμένο κρεμμύδι με το ψητό της κατσαρόλας . Όταν θα είναι έτοιμο αλέστε το κρεμμύδι και προσθέστε στη σάλτσα.
  • Το ψητό χοιρινό γίνεται πραγματικά τραγανό , αν 5-10 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος , τα αλείψετε με αλατόνερο ή λίγη μπύρα.
  • Κατά τη διάρκεια του ψησίματος πασπαλίστε το ψητό με λίγη ζάχαρη. Θα γίνει τραγανό γεμάτο νοστιμιά.
  • Μουσκέψτε φύλλα φασκόμηλου , δάφνης μπουμπούκια και κλαράκια μυρτιάς σε 1 λίτρο κόκκινο κρασί. Φιλτράρετε και χρησιμοποιήστε τα για να μαρινάρετε κόκκινο κρέας.
  • Το μοσχαρίσιο κρέας που θα μαγειρέψετε θα γίνει πιο μαλακό , αν πριν το σοτάρισμα το πασπαλίσετε με μπέικιν πάουντερ.
  • όταν θελήσετε να ξανά ζεστάνετε το ψητό σας, αλείψτε το με λίγο βούτυρο , τυλίξτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο φούρνο.
  • Τα σουβλάκια με όλα τα είδη των κρεάτων αλείψτε τα καλά με λάδι.
  • Αν το ψητό κρέας έπιασε στην κατσαρόλα , μεταφέρετε το σε άλλη κατσαρόλα, χωρίς να ξύσετε την πρώτη κατσαρόλα , και περιχύστε το κρέας με κονιάκ ή κόκκινο κρασί.

Κεφτεδάκια και Μπιφτέκια

  • Αν τα κεφτεδάκια είναι στεγνά, σερβίρετε τα με οποιαδήποτε σάλτσα ή με φέτες ντομάτας ή πασπαλίστε τα με τυρί , τρίψτε ρίγανη, λίγο λάδι και βάλτε τα στο φούρνο να ψηθούν από πάνω και σερβίρετε τα με σάλτσα ντομάτας.
  • Τα κεφτεδάκια μας γίνονται πιο αφράτα αν προσθέσετε στον κιμά 1 κουταλάκι ξύδι και λίγο γάλα εβαπορέ.
  • Ο κιμάς για τα μπιφτέκια θα γίνει πιο χυμώδης αν το ψωμί το μουσκέψουμε σε γάλα και προσθέσουμε και γουλιά εμφιαλωμένο νερό.

Μπριζόλες

  • Οι μπριζόλες στα κάρβουνα γίνονται νόστιμες σε δυνατή φωτιά. Μη βάζετε ποτέ βρεγμένο κρέας πάνω στη φωτιά. Η υγρασία δεν επιτρέπει να αναπτυχθεί υψηλή θερμοκρασία.
  • Δοκιμάστε την παρακάτω μαρινάδα για τις μπριζόλες σας: 1 κουταλιά μουστάρδα, , λάδι, αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλάκι ζάχαρη και λίγο νερό.

Σνίτσελ

  • Γίνονται πιο τραγανά αν τα αλείψετε με μουστάρδα πριν τα πανάρετε. Επίσης πριν βάλετε μυρωδικά και κάνετε το πανάρισμα , βάλτε τα για λίγα λεπτά στο ξύδι . Κατόπιν στο αλεύρι , στο αυγό και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.
  • Γίνονται πιο μαλακά και πιο λεπτά αν τα χτυπήσετε  με τον πλάστη , αφού  βάλετε ανάμεσα 2 φύλλα πλαστικής μεμβράνης.
  • 30 λεπτά πριν το πανάρισμα , αλείψτε τα με χτυπημένο αυγό . Αφήστε τα να στραγγίξουν και μετά αρχίστε το πανάρισμα.
  • Θα γίνουν πιο χυμώδη αν πριν το πανάρισμα ,τα αλείψετε με ένα μείγμα από κρόκο αυγού, συμπυκνωμένο γάλα, μπαχαρικά και λίγη μουστάρδα.
  • Πριν το πανάρισμα τυλίξτε το σνίτσελ σε μια μεμβράνη και χτυπήστε το και από τις δύο πλευρές. Αλευρώστε το , ρίξτε αλάτι και πιπέρι και τινάξτε μέχρι να φύγει το αλεύρι που περισσεύει . Βουτήξτε το στα αυγά και στη τριμμένη φρυγανιά , βάλτε λίγο βούτυρο στο λάδι και αφήστε το να ζεσταθεί. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ καυτό , αλλιώς τα σνίτσελ θα λασπώσουν.  Τα ξεροτηγανίζετε και αφήστε τα να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Για να είναι πραγματικά τραγανό το πανάρισμα , πρέπει τα αυγά να τα ανακατέψετε με τα παρακάτω συστατικά: χυμό λεμονιού, λίγο λάδι ή λίγη χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Εναλλακτικά ανακατέψτε την τριμμένη φρυγανιά με λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή τριμμένα κορν φλέικς

Συκώτι και Εντόσθια

Για να μαγειρέψετε συκώτι και εντόσθια μαλακά και γευστικά ακολουθήστε τα εξής τρικ:

  • 2-3 ώρες πριν το μαγείρεμα τους βάλτε τα μέσα σε γάλα ή χυμό ντομάτας
  • τα αλατοπιπερώνουμε μετά το μαγείρεμα

Μπέικον

  • Ενα κομμάτι λίπος ή μπέικον κόβεται καλύτερα σε φέτες αν το βάλετε για λίγο στην κατάψυξη.

Αρνάκι

  • Αν το αρνάκι σας δεν είναι γάλακτος και προέρχεται από μεγάλο ζώο , μπορείτε να κάνετε μια μαρινάδα με ελαιόλαδο, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι, φρέσκο αλεσμένο πιπέρι, , 1 σκελίδα σκόρδο και λίγο δενδρολίβανο και αφήστε το να μαριναριστεί για 1-2 ώρες.
  • Αν οι αρνίσιες κοτολέτες δεν έγιναν μαλακές , βάλτε τις  και πάλι σε ένα τηγάνι με καπάκι , περιχύστε τις με λίγη σάλτσα ή ζωμό κρέατος και αφήστε τα να μαγειρευτούν για μισή ώρα περίπου.

Χοιρινό Κρέας

Για μια ιδιαίτερη γεύση του κρέατος, όταν το σοτάρετε μπορείτε να προσθέσετε  στο τηγάνι μερικά κεδροκούκουτσα.

Υπολείμματα Κρέατος

  • Την επόμενη ημέρα  η γεύση του κρέατος θα είναι ακόμα καλύτερη αν το τυλίξετε σε ένα αλουμινόχαρτο με ένα κομματάκι βούτυρο και αφού το κλείσετε , βάλτε το στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθεί.
  • Μπορείτε να κόψετε το κρέας σε κύβους ή λωρίδες και να το χρησιμοποιήσετε σαν συστατικό μιας σαλάτας που θα παρασκευάσετε 
  • Για να μην ξεραθεί το κρέας όταν θα ξαναζεσταθεί , κόψτε το σε φέτες, βάλτε το σε ένα σουρωτήρι και αυτό επάνω σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό ή ζεστάνετε το μέσα σε μια καινούρια σάλτσα που θα φτιάξετε. 
  • Αν έχει περισσέψει μαγειρεμένο μοσχάρι ή κοτόπουλο, μπορείτε να φτιάξετε ένα απλό παστίτσιο . Στρώστε φύλλα ζυμαρικών , ντομάτα και το κρέας εναλλάξ.  Πασπαλίστε με τυρί. Ψήστε σε μέτριο φούρνο. Επίσης αντί για ζυμαρικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μελιτζάνες ή κολοκυθάκια.
  • Αν οι μπριζόλες που περίσσεψαν από χτες είναι στεγνές , μπορούν να γίνουν ζουμερές αφού ετοιμάσετε μια σάλτσα με ντομάτα , σκόρδο, μουστάρδα, αλάτι,  και πιπέρι, τις βάλετε μέσα και τις αφήσετε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά

 

 

Print Friendly, PDF & Email