Logo
Menu 

Ιδέες για ένα Καθαρό Πρόσωπο

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι το πρώτο βήμα για λαμπερή επιδερμίδα, καθώς βοηθάει το δέρμα να «αναπνεύσει». Το μόνο που χρειάζεται είναι 2 – 3 λεπτά από το χρόνο σας. Δείτε μερικές ιδέες για ένα καθαρό πρόσωπο.

Ιδέες για ένα Καθαρό Πρόσωπο

3 σημαντικοί κανόνες

1. Το πρόσωπό σας πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά απαραιτήτως πριν τον ύπνο, διότι κατά τη διάρκεια της ημέρας συσσωρεύονται μικρόβια που δημιουργούν μαύρα στίγματα και φράζουν τους πόρους.
2. Καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε σφουγγαράκι γιατί μπορεί να ερεθίσει το δέρμα ή και να κολλήσει βακτηρίδια. Οι απαλές κυκλικές κινήσεις των δακτύλων σας αρκούν.
3. Αφαιρέστε κάθε ίχνος μακιγιάζ από την επιδερμίδα σας με τη βοήθεια ειδικού προϊόντος, σε όποια μορφή εσείς προτιμάτε: γαλάκτωμα, λοσιόν, ζελ, ή αφρός.

Σε καθημερινή βάση

1. Επιλέξτε έναν τρόπο καθαρισμού της επιδερμίδας σας. Βρέξτε με νερό το πρόσωπό σας και καθαρίστε την επιδερμίδα σας χρησιμοποιώντας σαπούνι και τρίβοντας απαλά με τα δάχτυλά σας ή χρησιμοποιώντας βαμβάκι με γαλάκτωμα.
2. Εάν έχετε λιπαρό ή μικτό δέρμα, σκουπίστε με χαρτομάντιλο. Εάν έχετε κανονικό ή ξηρό δέρμα, χρησιμοποιήστε μια απαλή πετσέτα.
3. Χρησιμοποιήστε στυπτική λοσιόν εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό ή μικτό, ενώ εάν είναι ξηρό ή κανονικό, επιλέξτε λοσιόν που δεν έχει οινόπνευμα.
4. Για τον καθαρισμό των ματιών θα πρέπει να επιλέξετε κάποιο ειδικά προϊόντα.

Καθαρίστε το πρόσωπο σωστά

Μερικά χρήσιμα tips για καθαρό και υγιές πρόσωπο κάθε στιγμή:

• Πλένετε πάντα τα χέρια πριν καθαρίσετε το πρόσωπο σας. Ο σωστός καθαρισμός προϋποθέτει καθαρές διαδικασίες.
• Μην καθαρίζετε μόνο το κέντρο του προσώπου ξεχνώντας τις γωνίες και το περίγραμμα. Το μακιγιάζ φτάνει παντού με το πέρασμα της ώρας και πρέπει να απομακρύνεται μετά το τέλος κάθε ημέρας.
• Μη χρησιμοποιείτε παλιά καθαριστικά και προϊόντα ντεμακιγιάζ. Η υγεία της επιδερμίδας σας είναι πολύ σημαντική και είναι προτιμότερο να μη ρισκάρετε για την ποιότητα τους.
• Αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα, επιλέξτε κάποιο προϊόν χωρίς άρωμα για να αποφύγετε ερεθισμούς.
• Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το πρόσωπο σας κάθε βράδυ. Κατά τη διάρκεια του ύπνου οι πόροι του δέρματος ανοίγουν, με αποτέλεσμα να εισχωρούν βακτήρια, σκόνη και υπολείμματα μακιγιάζ που συμβάλλουν στην κακή εικόνα της επιδερμίδας.
• Καλό θα ήταν να καθαρίζετε το πρόσωπο σας και κάθε πρωί αφού ξυπνήσετε. Έτσι θα ξεκινήσετε μια «καθαρή» μέρα και το μακιγιάζ σας θα στρώσει πολύ καλύτερα.

Print Friendly, PDF & Email