Logo
Menu 

Ποδήλατο Γυμναστικής ή Διάδρομος Τρεξίματος;

Διάδρομος ή Ποδήλατο;Το ποδήλατο Γυμναστικής και ο  Διάδρομος Τρεξίματος αποτελούν 2 από τα πιο αποδοτικά όργανα της αερόβιας γυμναστικής που βοηθάει στην καταπολέμηση του λίπους και βοηθάει στην βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης αλλά και της εικόνας μας. Για όλες τις μαμάδες, που είναι πάνω απ’ όλα γυναίκες ,θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το κατάλληλο που θα σας βοηθήσει να κερδίσετε πίσω τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση.

Ποιο είναι πιο αποτελεσματικό;

Κάθε όργανο είναι σχεδιασμένο να εστιάζει στα σημεία που χρειάζονται περισσότερη προσοχή και φυσικά η αποτελεσματικότητα του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το πρόγραμμα που θα φτιάξετε εσείς. Ας τα πάρουμε το καθένα ξεχωριστά. Ο διάδρομος είναι το κατάλληλο όργανο για την απώλεια βάρους. Με το διάδρομο μπορείτε να χάσετε εύκολα θερμίδες καθώς μπορείτε να αυξήσετε την ταχύτητα αλλά και να δημιουργήσετε την αίσθηση της ανηφόρας. Έτσι θα καταναλώσετε περισσότερη ενέργεια με αποτελέσματα να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Από την άλλη μεριά το ποδήλατο βοηθάει περισσότερο στη σύσφιξη των ποδιών. Υπάρχει απώλεια θερμίδων αλλά είναι πιο μικρή σε σχέση με το διάδρομο. Επίσης ο διάδρομος γυμνάζει ολόκληρο το σώμα σε αντίθεση με το ποδήλατο που εστιάζει στα πόδια.

Ποιο είναι πιο ασφαλές και ποιο εύκολο στην χρήση;

Η ασφάλεια σας παίζει πρωταρχικός ρόλο και για να μπορούμε να γυμναστούμε με ασφάλεια πρέπει το όργανο γυμναστικής που θα επιλέξουμε να πληρεί τις προϋποθέσεις. Οι τραυματισμοί πρέπει να προβλέπονται για να μην καταπονείται και οργανισμός. Το ποδήλατο είναι πιο ασφαλές σε σχέση με το διάδρομο. Το ποδήλατο λόγω στατικότητας αποτελεί το ασφαλές όργανο της αερόβιας γυμναστικής. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν καταπονούνται οι αρθρώσεις καθώς το βάρος μας πέφτει πάνω στη σέλα. Ο διάδρομος, στον αντίποδα, δεν είναι τόσο ασφαλές όσο το ποδήλατο. Οι αρθρώσεις είναι πιο εκτεθειμένες και επίσης είναι πολύ πιθανό καθώς τρέχετε πάνω στο διάδρομο να χάσετε την ισορροπία σας και να πέσετε με αποτέλεσμα να τραυματιστείτε. Για αυτό το λόγο φροντίστε να εξοικειωθείτε πρώτα με το κάθε όργανο ξεχωριστά για να αποφύγετε τους διαφόρους κινδύνους.

Ποιο θα αντέξει περισσότερο;Διάδρομος ή Ποδήλατο;

Το μυστικό για να κρατηθεί σε καλή κατάσταση ένα όργανο γυμναστικής είναι η σωστή και τακτική συντήρηση. Αν εσείς δεν τα κακομεταχειρίζεστε είναι βέβαιο ότι θα σας συντροφεύουν για πολύ καιρό. Προτιμήστε να αγοράσετε όργανα γυμναστικής τα οποία θα είναι αποδεδειγμένα για την καλή τους ποιότητα και να έχουν εγγύηση, ούτως ώστε αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα να έχετε τη δυνατότητα να το αντικαταστήσετε.

Από χώρο πως τα πάτε;

Για να γυμναστείτε σωστά και με άνεση είναι απαραίτητο να υπάρχει και ο κατάλληλος χώρος για να φτιάξετε το προσωπικό σας γυμναστήριο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και το ποδήλατο αλλά και ο διάδρομος είναι εύκολα στη μεταφορά και ο χώρος που πιάνουν είναι μικρός. Ειδικά, ο διάδρομος αν και είναι ογκώδες όργανο, αναδιπλώνετε και μπορείτε να το φυλάξετε κάτω από το κρεβάτι ή μέσα σε μια ντουλάπα.

Πόσο κοστίζει το καθένα;

Το κόστος είναι πολύ σημαντικό για την επιλογή σας. Τα ποδήλατα κοστίζουν λιγότερο σε σχέση με τους διαδρόμους.

Ενδεικτικά οι τιμές κυμαίνονται από 200 – 1300 ευρώ για ποδήλατα και 450-3000  ευρώ για τους διαδρόμους.

Print Friendly, PDF & Email