Logo
Menu 

Αντιμετωπίστε τις Καούρες της Εγκυμοσύνης

Πώς να αντιμετωπίσετε τις καούρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Μάθετε τι προκαλεί την καούρα σας και πώς να την ελαχιστοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αντιμετωπίστε τις Καούρες της Εγκυμοσύνης

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η καούρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, αλλά συμβαίνει περισσότερο στο πρώτο και στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας. Η καούρα στο πρώτο  τρίμηνο συμβαίνει λόγω της ταχείας εισροής των ορμονικών αλλαγών σε αυτές τις πρώτες 12 εβδομάδες. Οι ορμόνες προκαλούν τη βαλβίδα μεταξύ του στομάχου και του οισοφάγου σας να χαλαρώσει περισσότερο από το συνηθισμένο, και η καούρα αρχίζει. Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου σας, ο συνδυασμός των ορμονών και η ανάπτυξη του μωρού σας τροφοδοτεί το έγκαυμα. Καθώς η μήτρα σας μεγαλώνει, θα πλήττει όλα τα άλλα όργανα στην κοιλιά σας, συμπεριλαμβανομένου του στομάχου σας. Δεδομένου ότι το στομάχι σας είναι στριμωγμένο, τα οξέα σε αυτό κινούνται προς τα πάνω με αποτέλεσμα να προκαλεί την καούρα.

Πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω;

Αν και δεν μπορεί να ηρεμήσετε τις ορμόνες σας ή να σταματήσετε τη μήτρα σας από το να σας πιέζει το στομάχι σας, λίγα πράγματα μπορεί να κάνει την καούρα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να είναι λίγο πιο υποφερτή.

Σκεφτείτε το χρόνο λήψης των γευμάτων σας. Είναι καλύτερα να τρώτε τουλάχιστον λίγες ώρες πριν τον ύπνο ή πριν σκοπεύετε να φάτε ακριβώς πριν τον ύπνο σας. Ρίξτε μια ματιά στη διατροφή σας. Λίπος, εσπεριδοειδή ή άλλα όξινα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσει καούρα. Αν είναι δυνατόν, μείνετε μακριά από αυτά τα τρόφιμα όσο το δυνατόν περισσότερο, ή τουλάχιστον να τα τρώτε με μέτρο. Όταν τρώτε μικρότερα γεύματα καθ ‘όλη την ημέρα, νιώθετε  λιγότερο άβολα.

Παρακολουθήστε την πρόσληψη υγρών. Δοκιμάστε να πίνετε λιγότερο με τα γεύματα σας, και όταν το κάνετε δοκιμάστε ένα ποτό, ελαφρύ, γάλα ή υγρά ροφήματα γιαουρτιού για να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της  οξύτητας του στομαχιού σας.

Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, και ό, τι λειτουργεί σε μια φίλη, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει για σας. Να επικοινωνείτε με το γιατρό σας για την καούρα σας. Μπορεί να σας προτείνει κάποια ασφαλή αντιόξινα ή ακόμα και να σας δώσει μια συνταγή για να κρατήσει την καούρα σας υπό έλεγχο.

Print Friendly, PDF & Email