Logo
Menu 

Παραμυθένιες Βραδιές στο Κεθεά Διάβαση

Έντεκα βραδιές αφήγησης, έντεκα αφηγητές, έντεκα Παρασκευές από τις 9 Μαΐου έως τις 18 Ιουλίου, στις 8:30 το βράδυ στο Πολιτιστικό Στέκι του Προγράμματος Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, περιμένουν να διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους που αγαπούν τα νοερά ταξίδια σε κόσμους φανταστικούς που μυθικά πλάσματα και υπερήρωες δίνουν ραντεβού με το ακατόρθωτο και το μαγικό.

Παραμυθένιες Βραδιές στο Κεθεά Διάβαση

Το πρόγραμμα των αφηγήσεων διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 9/5
«Της γλώσσας τα καμώματα που κρύβουν παραμύθια»
Ιστορίες για τα μικρά και τα μεγάλα της ανθρώπινης ύπαρξης, αλήθειες περίτεχνα ειπωμένες κάτω από ψέματα. Μηνύματα της γλώσσας που φλογίζουν την καρδιά και το μυαλό κι έρχονται να συναντήσουν την εμπειρία μας για να μας καθησυχάσουν, να μας γεμίσουν ελπίδα και να μας δώσουν έναν τρόπο αλλιώτικο να ερμηνεύουμε τα πράγματα.

Αφήγηση: Δημήτρης Προύσαλης

Παρασκευή 16/5
«Ένα τραγούδι για τον Πρίαμο»
Επική αφήγηση, ένα μωσαϊκό σκηνών από την Ιλιάδα του Ομήρου. Θα παρακολουθήσουμε τον Πρίαμο, το γέροντα βασιλιά της Τροίας να κατεβαίνει στο βαθύ σκοτάδι της πιο μεγάλης νύχτας, να κάνει αυτό που κανείς δεν είχε πράξει ως τότε: να φιλά το χέρι του δολοφόνου του γιου του.

Αφήγηση: Μάνια Μαράτου.

Παρασκευή 23/5
«Γαϊδουρογάϊδαρος – Ιστορίες για τετράποδα και δίποδα γαϊδούρια»

Αφήγηση: Στέλιος Πελασγός

Παρασκευή 30/5
«Τα χρυσά ροδάκινα της αγάπης»
Τρία παραμύθια του κόσμου κι ένα της λογοτεχνίας για της αγάπης τον καημό, ένα για τη μνήμη και τη λήθη, κι ένα ακόμη, για τον παραμυθά που τα αφηγείται.

Αφήγηση: Εύη Γεροκώστα

Παραμυθένιες Βραδιές στο Κεθεά Διάβαση

Παρασκευή 6/6
«Παραμύθια του Κόσμου από τις άκρες του Χρόνου»
Ένα ταξίδι μαγικό ως τις άκρες της Γης με παραμύθια που φτάσανε ως τα τώρα από το στόμα στο αυτί κι απ’ το αυτί το στόμα.

Αφήγηση: Ιπτάμενο χαλί

Παρασκευή 13/6
«Ανθρώπων πνοές και λαών παραμύθια»
Ιστορίες πολυταξιδεμένες στους καιρούς, άλλοτε κρυμμένες και φωλιασμένες μέσα σε βιβλία κι άλλοτε ελεύθερες σαν τα πουλιά του προφορικού λόγου, που ήρθαν με απαίτηση να ακουστούν κι έχουν κάτι να μας πουν, για όσα είδαν στα ταξίδια τους στον κόσμο.

Αφήγηση: Ονειρευτές Ιστοριών

Παρασκευή 20/6
«Οι έξι κύκνοι κι άλλα παραμύθια»
Αγαπημένα παραμυθια, ξαναειπωμένα με μια ματιά αλλιώτικη και …μυστηριώδη. Μια παράσταση αφήγησης για μικρούς και για μεγάλους απο την παραμυθού Μαρία Παπανικολάου.

Αφήγηση: Μαρία Παπανικολάου

Παρασκευή 27/6
«Η Ηλιοτάτη – Λαϊκά παραμύθια του Αιγαίου»
Παραμύθια που συναντούμε στο νησιωτικό χώρο του Αιγαίου. Κοινό τους σημείο, η θάλασσα. Αυτή που τα γεννά, τα αγγίζει, τα διαπερνά. Η θάλασσα του Αιγαίου.

Αφήγηση: Χριστίνα Φραγκεσκάκη

Παρασκευή 4/7
«Γιατί; Ρωτάει η ψυχή και απαντά το παραμύθι»
Με το στόμα των ηρώων -που είναι άλλοτε ζώα κι άλλοτε άνθρωποι, άλλοτε μέρη του σώματος και κάποτε αφηρημένες ιδέες- μεγάλες αλήθειες για την ύπαρξη και τον κόσμο, για το πολύχρωμο πανηγύρι της ζωής, αποκαλύπτουν τα παραμύθια που ονομάζουμε «φιλοσοφικά»: Μπορεί μέσ” από το σκοτάδι μιας Συμφοράς να αστράψει ένα απρόσμενο Φως; Ποιος και τι καθορίζει τη Μοίρα των ανθρώπων; Οι Νόμοι για ποιους γράφτηκαν και ποιους αφορούν; Ποιο είναι το πρόσωπο της Αλήθειας; Αυτά και άλλα πολλά θα σιγοψιθυρίσουν τα παραμύθια, κι εμείς θα “μαστε εκεί, κι εσείς για να τ” ακούσετε…

Παρασκευή 11/7
«Παραμύθια υπομονής και ζεστασιάς»
«Ελάτε να πούμε παραμύθια για τεμπέληδες και για ζευγάρια που χρειάστηκε να περιμένουν. Παραμύθια ζεστά σαν τη φωτιά στο τζάκι. Για έρωτες και για πορείες αυτογνωσίας!»

Αφήγηση: Ταξιάρχης Μπελιγιάννης

Παρασκευή 18/7
«Παραμύθια ζυμωμένα με τη σοφία της ζωής»
Παραμύθια άλλοτε γλυκά κι άλλοτε πικρά, φτιαγμένα με το απόσταγμα της ανθρώπινης εμπειρίας όπου γης, κρυμμένο πίσω από ιστορίες τόσο απλές μα συνάμα και τόσο απαραίτητες για να μπολιαστεί η καθημερινότητα με νόημα…

Αφήγηση : Γητευτές των παραμυθιών

Είσοδος Ελεύθερη

ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Θεραπευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων
Σταυροπούλου 29, 112 52 Αθήνα,
τηλ. 210 8640943

Print Friendly, PDF & Email