Logo
Menu 

Οι μικροί Καλλιτέχνες στο Βουνό

Το Καταφύγιο Φλαμπούρι και η Ορχήστρα των Χωμάτων στις 3 Μαΐου προσκαλούν τους μικρούς ήρωες αυτής της πόλης να μετατραπούν σε πεζοπόρους και καλλιτέχνες για λίγες ώρες σε ένα πανέμορφο τοπίο στον δρυμό της Πάρνηθας.

Οι μικροί Καλλιτέχνες στο Βουνό

«Οι μικροί καλλιτέχνες στο βουνό» απευθύνεται σε παιδιά και γονείς. Με την συνοδεία ορειβατών από το καταφύγιο θα κάνουμε βόλτα στα δασικά μονοπάτια της Πάρνηθας και θα συλλέξουμε τα κατάλληλα υλικά για να ακολουθήσει μια εικαστική κατασκευή έκπληξη!

Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση «Οι μικροί καλλιτέχνες στο βουνό» θα αποτελείται από:

• Παιχνίδια γνωριμίας και διασκέδασης: τα παιδιά θα παίξουν ομαδικά παιχνίδια και θα εξοικειωθούν με τον χώρο και τα υλικά που θα συλλέξουν στην πεζοπορία.
• Μικρή πεζοπορία κοντά στο Καταφύγιο Φλαμπούρι με συνοδεία: τα παιδιά και οι γονείς τους θα απολαύσουν μια βόλτα στη φύση της Πάρνηθας με την καθοδήγηση ορειβατών από το καταφύγιο και θα μαζέψουν τα κατάλληλα υλικά από το δάσος (μόνο ότι υπάρχει πάνω στο έδαφος) για τις εικαστικές κατασκευές που θα επακολουθήσουν.
• Εικαστικές κατασκευές με φυσικά υλικά: Οι μικροί καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν ομάδες γύρω από το καταφύγιο, οι οποίες με εργαλεία την φαντασία και την συνεργασία θα μεταμορφώσουν υλικά από τη φύση σε εντυπωσιακά έργα τέχνης.
• Face painting (με θεματική του δάσους!)
• Αναμνηστική φωτογραφία του κάθε καλλιτέχνη με το έργο του.

 

Το Καταφύγιο Φλαμπούρι βρίσκεται στην Πάρνηθα, στη θέση Φλαμπούρι και σε υψόμετρο 1.158 μέτρα. Πνιγμένο μέσα στα έλατα, με θέα μαγευτική προς την Εύβοια, την Πελοπόννησο, και φυσικά την Αττική, είναι ένας χώρος δίπλα στην Αθήνα, ξεκούρασης και αναζωογόνησης, για ανθρώπους κάθε ηλικίας που θα βρεθούν στο βουνό.
Επίσης διαθέτει οργανωμένη κουζίνα και προσφέρει φρεσκομαγειρεμένα σπιτικά φαγητά, γλυκά και ροφήματα, ενώ υπάρχει χώρος διαμονής στον πάνω όροφο του καταφυγίου.

Επικοινωνία: info@flabouri.gr και 210 24 646 66

Η Ορχήστρα των Χωμάτων είναι μία εταιρεία που δημιουργεί και υλοποιεί διαθεματικά προγράμματα και εκδηλώσεις για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας τα οποία έχουν ως βασικό στόχο την απόκτηση γνώσεων γύρω από την τέχνη και το περιβάλλον και την ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Όραμα μας είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με δράσεις που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας τους.

Επικοινωνία: orchistra.ton.chomaton@gmail.com, 2112142622,

 
Διάρκεια Δραστηριότητας: 3 ώρες
Αριθμός Συμμετεχόντων: 50 παιδιά (ηλικίες 6- 12 ετών)
Κόστος Συμμετοχής: 15€ η συμμετοχή του κάθε παιδιού (στην τιμή περιλαμβάνεται και ένα γεύμα από την σπιτική κουζίνα του καταφύγιου).
Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και κρατήσεις: 2112142622

Η κράτηση θέσης για τη συμμετοχή ισχύει έως τις 30 Απριλίου 2014

Print Friendly, PDF & Email