Logo
Menu 

Εκπαιδευτικό Εργαστήρι για Παιδιά “Ταξιδεύοντας με τον Οδυσσέα”

Ένα εκπαιδευτικό Εργαστήρι για παιδιά 8-11 ετών βασισμένο στη σειρά ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ του Τάσου Αποστολίδη (κείμενα) και του Γιώργου Ακοκαλίδη (εικόνες) με την ηθοποιό-εμψυχώτρια Εύα Νικηφόρου 

Ταξιδεύοντας με τον Οδυσσέα

Η ηθοποιός, εμψυχώτρια και κουκλοπαίκτρια Εύα Νικηφόρου συζητά με μαθητές και μαθήτριες για τον Οδυσσέα, ενώ οι μαθητές τοποθετούν σε χάρτη την περιπετειώδη διαδρομή της επιστροφής του στην Ιθάκη, σκιαγραφούν τον χαρακτήρα του Οδυσσέα, της Πηνελόπης και του Τηλέμαχου, αναγνωρίζουν σκηνές της Οδύσσειας σε προβολή DVD, επινοούν μια υποτιθέμενη χαμένη ραψωδία και την αφηγούνται. Τέλος μαθαίνουν τι απέγιναν οι ήρωες, όπως και άλλες εξελίξεις..

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, 18:00-19:30
Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά ενός από τους έξι τόμους της Ομήρου Οδύσσειας σε graphic novel (λιανική τιμή: 8,80 €, εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 παιδιά).

 Ημερομηνία και ώρα: Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, 12:30 το μεσημέρι
Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά του βιβλίου Γίνε πράκτορας του πλανήτη (λιανική τιμή: 8,80 €, εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Πολυχώρου Μεταίχμιο

1ος όροφος, Ιπποκράτους 118, στο κέντρο της Αθήνας

Απαραίτητη η Δήλωση Συμμετοχής

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εργαστηρίων  στο τηλ.: 211 3003580 &  στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr 

Print Friendly, PDF & Email