Logo
Menu 

Πώς να Μυρίζει Όμορφα το Τασάκι σας

Η έντονη δυσοσμία από ένα τασάκι πολλές φορές μπορεί σας προκαλέσει πονοκέφαλο, ιδιαίτερα όταν οι στάχτες από τα τσιγάρα κολλάνε στην επιφάνειά του και και κάνουν την διαδικασία πραγματικά δύσκολη. Δεν χρειάζεται να δαπανήσετε πολύ χρόνο και δουλειά για ένα τόσο μικρό αντικείμενο. Σας προτείνουμε μια απλή μέθοδο με φυσικά καθαριστικά που θα κάνει το τασάκι σας να λάμπει τόσο τέλεια όπως τη μέρα που το αγοράσατε.

Ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσετε τις άσχημες μυρωδιές είναι χρησιμοποιώντας λεμόνι και χοντρό αλάτι.

Πώς να Μυρίζει Όμορφα το Τασάκι σας

Εκτέλεση: 

Πρώτα κόβουμε το λεμόνι στη μέση. Μετά ρίχνουμε μπόλικο χοντρό αλάτι μέσα στο τασάκι. Παίρνουμε το μισό λεμόνι και αρχίζουμε τα τρίβουμε καλά την επιφάνειά του. Με ένα κομμάτι χαρτί αφαιρούμε καλά τα υπολείμματα. Στη συνέχεια πλένουμε το τασάκι και το σκουπίζουμε καλά. Το τασάκι μας πια μυρίζει υπέροχα και μοιάζει ολοκαίνουργιο!

Περισσότερες ιδέες για:

Γυάλινο Τασάκι

Τα περισσότερα διακοσμητικά τασάκια από γυαλί, ειδικά αυτά που είναι κατασκευασμένα από χοντρό διαφανές γυαλί, είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε λεκέδες πίσσας και νικοτίνης. Οι κιτρινωποί λεκέδες νικοτίνης μπορούν να αφαιρεθούν με κομματάκια άγουρου λεμονιού ή, ακόμα καλύτερα, αν τα βουτήξουμε σε ζεστό ξύδι. Το όξινο ξύδι αντιδρά με τα οξέα της νικοτίνης και χαλαρώνει την πίσσα που βρίσκεται στην επιφάνεια του γυαλιού.

Μεταλλικό Τασάκι

Οι λεκέδες νικοτίνης στα μεταλλικά σταχτοδοχεία μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα με ζεστό νερό και σαπούνι. Επίσης τα υπολείμματα πίσσας απομακρύνονται εύκολα με μια μικρή ποσότητα ασετόν. Μια ακόμα μέθοδος να αφαιρεθούν είναι με μια δόση από μαγειρική σόδα και καθαρό νερό. Η μαγειρική σόδα θα διαλύσει την πίσσα και τη νικοτίνη!

Ξύλινο Τασάκι

Τα τασάκια από ξύλο είναι πολύ δύσκολο να καθαριστούν. Δυστυχώς δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τα σημάδια καψίματος και τα σημάδια από κάψιμο στο χείλος του σταχτοδοχείου. Η πίσσα και η νικοτίνη μπορεί επίσης να λεκιάσουν τα νερά του ξύλου. Αυτές οι κηλίδες μπορούν να διαλυθούν και να αφαιρεθούν με μια δόση από διαλυτικό μπογιάς ή με αμμωνία που έχουμε στο σπίτι.

Περισσότερες ιδέες στο κανάλι μας gia-mamades.gr με ΙΔΕΕΣ

Print Friendly, PDF & Email