Logo
Menu 

Διατροφή Παιδιού, Μενού που Γυμνάζει το Μυαλό

Μενού Που ¨γυμνάζει¨ το Μυαλό

Όλα τα παιδιά έχουν γεμάτο πρόγραμμα μέσα στην εβδομάδα και αυτό γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους στο σχολείο αλλά και σε άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες. Η διατροφή του παιδιού στο πολυάσχολο αυτό πρόγραμμα είναι πολύ σημαντική και αυτό γιατί πρέπει να του δίνει τη κατάλληλη ενάργεια για να είναι ισορροπημένη η ανάπτυξη του και σε σωματικό αλλά και σε πνευματικό επίπεδο αντίστοιχα. Παρακάτω σας δίνουμε μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν το παιδί σας να είναι πάντα σε εγρήγορση.

Λεκιθίνη για μυαλό ξυράφι.

Η λεκιθίνη είναι μια οργανική ένωση, που χρησιμοποιείται και ως συμπλήρωμα διατροφής. Μπορούμε όμως να τη βρούμε και σε ορισμένες τροφές όπως στους κρόκους των αυγών, το συκώτι, τους ξηρούς καρπούς, τη βρώμη, τη σόγια, και το καλαμπόκι. Η λεκιθίνη ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου και σε συνδυασμό με τη χολική που είναι συστατικό της, βοηθάει στη μεταβίβαση των νευρικών ερεθισμάτων. Ευνοεί τον οργανισμό και ανακουφίζει από την αρθρίτιδα αλλά και βοηθά στη σωστότερη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Μεσογειακή διατροφή

Η μεσογειακή διατροφή που είναι η κύρια μορφή διατροφής στη χώρα μας , είναι πλέον αποδεδειγμένα ένας από τους καλύτερους τρόπους διατροφής και αυτό γιατί με τη μεσογειακή διατροφή παίρνεις τα κατάλληλα εφόδια για ένα υγειές σώμα αλλά και πνεύμα. Κύριο συστατικό της μεσογειακής διατροφής είναι το ελαιόλαδο. Τα ψάρια επίσης καθώς και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας δίνουν ενέργεια για τη φορτωμένη καθημερινότητα.

Ψευδάργυρος: ο “θησαυρός” για διαύγεια.Μενού Που ¨γυμνάζει¨ το Μυαλό

Ο ψευδάργυρος είναι ο ιδανικός για την αναδόμηση των κυττάρων του οργανισμού. Άλλη όμως ευεργετική επίδραση είναι η όξυνση των νεύρων του εγκεφάλου. Κύρια πηγή του είναι τα στρείδια, υπάρχουν όμως και άλλες τροφές που μπορούν να είναι στο μεσημεριανό μας τραπέζι κάθε μέρα. Πολύ καλές πηγές ψευδάργυρου λοιπόν είναι: τα ψάρια, τα πουλερικά, το κρέας, τα μανιτάρια, τα αμύγδαλα, το γάλα και το γιαούρτι. Επίσης προτιμήστε ψωμί ολικής άλεσης που δεν έχει υποστεί την επεξεργασία του άσπρου ψωμιού.

 

Μαγγάνιο & ανάπτυξη

Το μαγγάνιο βρίσκεται στους ξηρούς καρπούς, τα πράσινες σαλάτες (όπως το μαρούλι), τον ανανά, τα άσπρα φασόλια και το τζίντζερ. Το μαγγάνιο είναι αρκετά ωφέλιμο για τα παιδιά.. Το μαγγάνιο βοηθάει στη πνευματική διαύγεια και την όξυνση των δεξιοτήτων και τη σωστή ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου. Επίσης στο ψάρι οπού είναι πηγή για ωμέγα- 3 λιπαρά οξέα είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την σωματική αλλά και πνευματική ανάπτυξη του παιδιού.

 

Για μνήμη… ελέφαντα

Για να ενισχύσουμε τη μνήμη των παιδιών η βιταμίνη Ε, είναι ιδανική. Η οξυγόνωση του εγκεφάλου επιτυγχάνεται επίσης με βιταμίνη Ε, η οποία βρίσκεται στα δημητριακά, τα αυγά, και τα πράσινα λαχανικά. Επίσης το φώσφορο που βρίσκεται στα ψάρια είναι πολύ σημαντικό για τη μνήμη όχι μόνο των παιδιών αλλά και των μεγάλων.

 

Γυμναστική… του μυαλού

Η γυμναστική του μυαλού είναι πολύ σημαντική. Είναι απαραίτητο να κάνουμε ασκήσεις για να κρατάμε τον εγκέφαλο μας σε εγρήγορση. Διάφορα πνευματικά παιχνίδια που θα μπορούσαν να ασχοληθούν τα παιδιά στον ελεύθερο χρόνο τους θα βοηθούσε στην εκγύμναση του μυαλού. Ενθαρρύνεται λοιπόν, το παιδί να αναπτύξει ενδιαφέροντα που θα βελτιώσουν τις πνευματικές δεξιότητες τους όπως τα παζλ και τα σταυρόλεξα.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email