Logo
Menu 

Κατασκευή Αποθηκευτικό Κουτί για το Γραφείο

Φτιάξτε πρωτότυπα αποθηκευτικά κουτιά για τα παιχνίδια ή για τα σχολικά σας αντικείμενα και οργανώστε το γραφείο και το παιδικό δωμάτιο.

Κατασκευή Αποθηκευτικό Κουτί για το Γραφείο

Υλικά κατασκευής:

Μεγάλα χάρτινα κουτιά (π.χ. από παπούτσια)
Τέμπερες ή πλαστικά χρώματα
Κόλλα, ψαλίδι

Στάδια:

Πάρτε τρία όμοια χαρτόκουτα από τα οποία βγάλτε τα καπάκια. Από το ένα καπάκι αφαιρέστε τον πάτο με το ψαλίδι ή ζητήστε από έναν ενήλικα να κάνει αυτή τη δουλειά χρησιμοποιώντας ένα κοπίδι. Στη συνέχεια χωρίστε τον πάτο σε 4 ίσα μακρόστενα κομμάτια. Πάρτε δύο από αυτά τα κομμάτια και κολλήστε τα στο κάτω μέρος του ενός κουτιού (για ποδαράκια). Κάντε το ίδιο και στο άλλο κουτί. Χρωματίστε τα κουτιά και κολλήστε στην όψη τους ένα-δύο από τα αντικείμενα που θα «φιλοξενεί» το κάθε κουτί π.χ. αυτοκινητάκια ή μαρκαδόρους. Τοποθετήστε τα κουτιά το ένα πάνω στο άλλο αφήνοντας αυτό που δεν έχει ποδαράκια στη βάση της κατασκευής σας. Τα κουτιά σας είναι έτοιμα να τα γεμίσετε!

Γνωρίζατε ότι:

Η τέμπερα είναι μια τεχνική στη ζωγραφική; Σύμφωνα με αυτήν, αντί για λάδι, ως συγκολλητική ουσία των χρωμάτων, χρησιμοποιείται ζωική κόλλα, αβγό, ιχθυόκολλα, γάλα ή γόμα διαλυμένη σε νέφτι, κερί κλπ. Το κύριο πλεονέκτημά της βρίσκεται στην ευκολία της χρήσης της, παρότι με τον καιρό αλλοιώνονται οι αποχρώσεις. Αυτό το μειονέκτημα αντιμετωπίζεται πλέον από τη σύγχρονη βιομηχανία.

Print Friendly, PDF & Email