Μπουγάτσες με Ανθότυρο
Φτιάξτε νόστιμες Μπουγάτσες με Ανθότυρο για να ξετρελαθούν τα μικροί και μεγάλοι.
Υλικά Συνταγής:
Για 8 μερίδες:
1 πακέτο φρέσκια ζύμη για μπουγάτσα
220 γρ. ανθότυρο φρέσκο,
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας μέλι,
1 κτ της σούπας ροδόνερο,
1 κτ γλυκού κανέλα,
1 αβγό χτυπμένο,
1-2 κτ της σούπας αλέυρι
1 αβγό χτυπημένο με 1 κτ της σούπας νερό
Συνταγή:
Προθερμαίνετε τονφούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μέτριο μπόλ ανακατέψτε το τυρί, τη ζάχαρη, το μέλι, το ροδόνερο , την κανέλα και το αβγό. Εάν δεν είναι πηκτό το μείγμα , προσθέστε 1 -2 κουταλιές αλεύρι. Ανοίξτε τα δύο κομμάτια της φρέσκιας ζύμης σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια , σε τετράγωνο των 40 εκ. Κόψτε κάθε κομμάτι σε 4 ίσα μικρότερα τετράγωνα ( των 10 εκ.) Γεμίστε κάθε τετράγωνο με 1 γεμάτη κουταλιά από το τυρί και διπλώστε έτσι, ώστε να μας βγουν τρίγωνα η παραλληλόγραμμα , όπως προτιμάτε. Με ένα πιρουνάκι ή με τη ροδέλα για κοπή πίτσας πιέστε τις άκρες και για να κλείσουν αλλά και για να έχουν όμορφο τελείωμα . Αλείψτε με το αυγό και ψήστε στη λαμαρίνα του φούρνου για 15 περίπου λεπτά, ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η σφολιάτα. Σερβίρετε αμέσως ή σε θερμοκρασία δωματίου.