Πως να Επιλέξουμε το Κατάλληλο Καρπούζι
Το καρπούζι παίρνει δικαίως το τίτλο για το φρούτο του καλοκαιριού. Είναι δροσερό, νόστιμο, γλυκό και ζουμερό. Πως μπορούμε όμως να Επιλέξουμε το Κατάλληλο Καρπούζι;
Για να δοκιμάσουμε αν είναι ώριμο ένα καρπούζι , το χτυπάμε με τον αντίχειρα και το δείχτη σαν να παίζουμε μπίλιες. Αν ο ήχος είναι οξύς και ψιλός, το καρπούζι είναι άγουρο. Αν ακούσουμε ένα χαμηλό, βαθύ και υπόκωφο ήχο, είναι ώριμο και έτοιμο να το γευτούμε.
Γνωρίζατε ότι:
Ο χυμός του καρπουζιού είναι πλούσιος σε ζάχαρα και άλλα θρεπτικά συστατικά. Αν και η περιεκτικότητα του χυμού στα διάφορα στοιχεία επηρεάζεται από την ποικιλία, τις καλλιεργητικές συνθήκες και βασικά από το βαθμό ωρίμασης του.
Από μελέτες που έχουν γίνει βρέθηκε, ότι ο χυμός του καρπουζιού περιέχει ζάχαρα από 5% έως 8%. Αυτό σημαίνει ότι έχει λίγες θερμίδες. Υπολογίστηκε ότι ένα κιλό καρπούζι περιέχει 100-200 θερμίδες μόνο. Άρα το καρπούζι δεν παχαίνει, αλλά δυναμώνει και ομορφαίνει.