Logo
Menu 

Όλα τα Απαραίτητα για το Μωρό σας μόνο στο Panapana.gr

Το panapana.gr είναι το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα όπου μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα για τα είδη πρώτης ανάγκης του μωρό σας και όχι μόνο.

Περιηγηθείτε τώρα και βρείτε τις καλύτερες τιμές τις αγοράς στα Pampers, Libero, Babylino, Tena,Sani και κ.α.

http://panapana.gr/

 

Παρακάτω σας δίνουμε μερικές συμβουλές για την υγιεινή του μωρού σας:

Όλα τα Είδη Πρώτης Ανάγκης για το Μωρό σας μόνο στο Panapana.gr

Συχνή αλλαγή της πάνας. Ένας κανόνας για τα νεογέννητα είναι να αλλάζονται πριν ή μετά το φαγητό. Η διαδικασία όμως αυτή πρέπει να επαναλαμβάνεται αμέσως με κάθε νέα κένωση του μωρού. Στη διάρκεια ενός 24ώρου το μωρό αποβάλλει ούρα περίπου 20 φορές και κόπρανα 2 με 6 φορές. Έτσι οι ανάγκες για αλλαγή της πάνας είναι τουλάχιστον 6-8 φορές την ημέρα, δηλαδή κάθε 3 με 4 ώρες. Πρέπει να σημειωθεί ότι όσο πιο μικρό είναι το μωρό, τόσο συχνότερες είναι οι κενώσεις. Έτσι το νεογέννητο θεωρητικά πρέπει να αλλάζεται 10 με 12 φορές την ημέρα. Η συχνότητα αυτή σταδιακά μειώνεται, ανάλογα με τα γεύματα, αλλά οι αλλαγές της πάνας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι λιγότερες από 6 την ημέρα.

Σχολαστικός καθαρισμός του δέρματος. Είναι προτιμότερο με νερό και «σαπούνι». (Σημειώνεται ότι με τη στενή έννοια του όρου δεν υπάρχουν σαπούνια για μωρά, το σαπούνι έχει αλκαλικό ph, αλλά καθαριστικές ουσίες με ουδέτερο ή ελαφρά όξινο ph που καθαρίζουν το δέρμα και συγχρόνως το ενυδατώνουν. Στην αγγλική γλώσσα υπάρχει ο διαχωρισμός soap και skin cleanser, που δυστυχώς δεν υπάρχει σε εμάς και δημιουργείται σύγχυση.)

Προσεκτικό σκούπισμα ώστε το δέρμα να μη μένει υγρό, ιδιαίτερα στις μηροβουβωνικές πτυχές

Επάλειψη της περιοχής με κρέμα (π.χ., ψευδάργυρος, λανολίνη). Οι ουσίες αυτές δημιουργούν έναν μανδύα στο δέρμα, που κατά το δυνατόν δεν το αφήνουν να έρχεται σε επαφή με τα κόπρανα και τα ούρα. Τα σκευάσματα αυτά αντιμετωπίζουν επίσης ήπιους ερεθισμούς.

Για την επαρκή προστασία από ερεθισμούς και συγκάματα είναι απαραίτητο να σκουπίζετε το μωρό απαλά, χωρίς να τρίβετε το δερματάκι του.

Στην περίπτωση του θηλασμού πριν τον ύπνο, είναι χρήσιμο να αλλάζετε το μωρό πριν το θηλάσετε, για να μπορεί να κοιμηθεί αμέσως μετά το τέλος του θηλασμού.

Όλα τα Είδη Πρώτης Ανάγκης για το Μωρό σας μόνο στο Panapana.gr

 

Print Friendly, PDF & Email