Logo
Menu 

Ποια Αθλήματα Πρέπει να Αποφεύγονται κατά την Εγκυμοσύνη;

Αθλήματα & Εγκυμοσύνη. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με κάθε δραστηριότητα που σας θέτει σε κίνδυνο να χάσετε την ισορροπία σας. Το κέντρο βάρους σας αλλάζει και έτσι είναι πιο πιθανό να χάσετε την ισορροπία σας.

Ποια Αθλήματα Πρέπει να Αποφεύγονται κατά την Εγκυμοσύνη;

Αυτό σημαίνει ότι το θαλάσσιο σκι, ιππασία, snowboarding, γυμναστική, κατάβαση σκι, αναρρίχηση, πατινάζ, το χόκεϊ επί πάγου και το surfing είναι προτιμότερο να τα σταματήσετε , ενώ είστε έγκυος. Αυτά τα αθλήματα φέρουν επίσης τον κίνδυνο να χτυπήσετε  στο στομάχι σας, τα οποία θα μπορούσαν να τραυματίσουν το μωρό σας.

Και πάλι, εξαιτίας του κινδύνου πτώσης, αθλήματα όπως το τένις και η ποδηλασία βουνού είναι καλύτερο να αποφεύγονται στην εγκυμοσύνη. Μετά το δεύτερο τρίμηνο σας, πολλοί επαγγελματίες υγείας συμβουλεύουν ότι πρέπει να αποφύγετε την ποδηλασία σε ένα δρόμο. Ποδηλασία σε ένα ποδήλατο γυμναστικής είναι μια πιο ασφαλέστερη επιλογή.

Ωστόσο, αν το ποδήλατο είναι συνηθισμένο  στο τρόπο μεταφοράς σας, μπορείτε να επιλέξετε να συνεχίσετε. Απλά βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να κρατήσετε την ισορροπία σας, και να είστε σε θέση να στρίψετε γύρω αρκετά για να δείτε όλες τις κατευθύνσεις στις διασταυρώσεις.

Επίσης τα αθλήματα όπως το  σκουός, ποδόσφαιρο, ράγκμπι, χόκεϊ, netball, βόλεϊ, πυγμαχία, kickboxing και το τζούντο μπορεί να σας προκαλέσει ατύχημα στο στομάχι.

Οι καταδύσεις επίσης δεν είναι ασφαλής κατά την εγκυμοσύνη. Επίσης, αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής, και υπάρχει περίπτωση το μωρό να γεννηθεί με ελαττώματα. Οι φυσαλίδες του αερίου αζώτου μπορεί επίσης να δημιουργήσουν προβλήματα στο αίμα του μωρού σας. Οποιαδήποτε μορφή των καταδύσεων δεν είναι μια ασφαλής επιλογή για να κάνετε στην εγκυμοσύνη.

Νεροτσουλήθρες και βόλτες στο πάρκο ψυχαγωγίας πρέπει να μείνουν μακριά από τη λίστα σας. Συχνά περιλαμβάνουν μια ισχυρή προσγείωση, ή ξαφνική επιτάχυνση ή επιβράδυνση, η οποία θα μπορούσε να βλάψει το μωρό σας.

Οι μελέτες δείχνουν ότι όταν έχει αυξηθεί η θερμοκρασία στην αρχή της εγκυμοσύνης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών σε μωρά. Για να αποτρέψετε τον εαυτό σας από την υπερθέρμανση, πιείτε άφθονο νερό, και μην ασκείστε σε πολύ ζεστό ή υγρό καιρό.

Μην κολυμπάτε στο νερό που είναι 32 βαθμούς C ή και περισσότερο. Προσπαθήστε να μην ανησυχείτε, όμως, οι περισσότερες πισίνες αναψυχής είναι γύρω στους 30 βαθμούς C, εκτός εάν το νερό έχει θερμανθεί για ένα συγκεκριμένο λόγο. Πάντα να ακούτε το σώμα σας κατά την άσκηση, και σταματήστε εάν αισθάνεστε κουρασμένες ή αδιαθεσία.

Αν δεν έχετε ασκηθεί στο παρελθόν, δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε ξαφνικά να μια έντονη άσκηση. Αντ ‘αυτού, ξεκινήστε σταδιακά και σιγά-σιγά, και προσπαθήστε να οικοδομήσετε την άσκηση στην καθημερινή σας ζωή.

Να θυμάστε ότι οι περισσότερες ασκήσεις είναι ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και είναι καλό για σας. Βρείτε μια δραστηριότητα που σας αρέσει, και την οποία μπορείτε να την επαναλαμβάνετε τακτικά.

Print Friendly, PDF & Email