Logo
Menu 

Συνταγή για Πασχαλινά Λαζαράκια

Φέτος το Πάσχα επιλέξτε να φτιάξετε λαζαράκια και περάστε το απόγευμα δημιουργικά με τα παιδάκια σας.  Η κυρία Φανή Ματσινοπούλου από τα Γλύκα Μαγειρέματα μας δίνει τη  Συνταγή για Πασχαλινά Λαζαράκια … Δοκιμάστε τα σήμερα…

 Συνταγή για Πασχαλινά Λαζαράκια

Υλικά Συνταγής

800 γραμμάρια περίπου αλεύρι 

1/2 κούπα ζάχαρη

1/2 κούπα αγνό παρθένο ελαιόλαδο

σταφίδες

καρύδια χοντροκομμένα

γαρύφαλλα καρφάκια

2 φακελάκια μαγιά – 18 γραμμάρια

3 κουταλάκια του γλυκού κανέλλα

λίγο νισεστέ για το ζύμωμα

Εργαλεία

ζυγαριά

μπωλ

ξύλινη κουτάλα

δοσομετρητής κούπας

δοσομετρητής κουταλιού

λαδόκολλα

 

Συνταγή

Ζυγίστε  και μετρήστε όλα σας τα υλικά. Στη συνέχεια σε μία κούπα με χλιαρό νερό διαλύστε τη μαγιά.  Σε ένα μεγάλο μπωλ βάλτε το αλεύρι και με το χέρι σας κάντε μία τρύπα στη μέση. Εκεί μέσα ρίξτε τη ζάχαρη, το λάδι και τη μαγιά. Ζυμώστε με τα χέρια σας και αν χρειαστεί ρίξτε και λίγο νεράκι ακόμη. Προσθέστε τις σταφίδες, τα καρύδια και την κανέλλα και ανακατέψτε τη ζύμη σας η οποία πρέπει να είναι σφιχτή και να μην κολλάει στα δάκτυλα. Αφήστε την σε ζεστό μέρος περίπου μισή ώρα για να φουσκώσει.  Πασπαλίστε τον πάγκο εργασίας με λίγο νισεστέ και με τα χέρια σας πλάστε μικρά ψωμάκια σε σχήμα αυγού και μέγεθος όσο περίπου η παλάμη σας. Φτιάξτε τους χεράκια και κολλήστε τα στο πλάι, για μάτια μπορείτε να βάλετε καρφάκια γαρύφαλλο και για στόμα σταφίδες. Ακουμπήστε τα στη λαμαρίνα του φούρνου αφού έχετε στρώσει μία λαδόκολλα. Τέλος ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30΄λεπτά περίπου ώσπου να ροδίσουν και τα λαζαράκια σας είναι έτοιμα.

 

ΓλύκαΜαγειρεματα http://www.glykamageiremata.gr

Φανή Ματσινοπούλου

Υπεύθυνη σεμιναρίων

Τηλ: 210 86 26 606 – 693 24 79 119

Print Friendly, PDF & Email