Logo
Menu 

Μυστικά για Πασχαλινά Κουλουράκια

 

Μικρά Μυστικά για να σας πετύχουν τα πασχαλινά κουλουράκια που θα φτιάξετε με τα παιδιά 

Μυστικά για πασχαλινά κουλουράκια

 

  • Κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε μπέικιν πάουντερ και σόδα μαζί με το αλεύρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Μια πρέζα μαστίχα δίνει πολύ ωραίο άρωμα και γεύση στα κουλουράκια μας.
  • Για ένα ωραίο και γυαλιστερό χρώμα, πριν τα ψήσουμε, τα αλείφουμε με έναν ελαφρά χτυπημένο κρόκο αυγού.
  • Για να γίνουν αφράτα, χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να λιώσει  η ζάχαρη και να αφρατέψει το βούτυρο. Κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά ή τους κρόκους των αυγών και τέλος, το κοσκινισμένο αλεύρι.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμμωνία, η οποία  κάνει τα κουλουράκια να θρυμματίζονται γλυκά στο στόμα μας. Η αναλογία είναι 2 κουλουράκια αμμωνία διαλυμένη σε 1/2 φλιτζάνι γάλα, το οποίο προσθέτουμε σε 1 κιλό αλεύρι.
Print Friendly, PDF & Email