Μυστικά για Πασχαλινά Κουλουράκια
Μικρά Μυστικά για να σας πετύχουν τα πασχαλινά κουλουράκια που θα φτιάξετε με τα παιδιά
- Κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε μπέικιν πάουντερ και σόδα μαζί με το αλεύρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Μια πρέζα μαστίχα δίνει πολύ ωραίο άρωμα και γεύση στα κουλουράκια μας.
- Για ένα ωραίο και γυαλιστερό χρώμα, πριν τα ψήσουμε, τα αλείφουμε με έναν ελαφρά χτυπημένο κρόκο αυγού.
- Για να γίνουν αφράτα, χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το βούτυρο. Κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά ή τους κρόκους των αυγών και τέλος, το κοσκινισμένο αλεύρι.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμμωνία, η οποία κάνει τα κουλουράκια να θρυμματίζονται γλυκά στο στόμα μας. Η αναλογία είναι 2 κουλουράκια αμμωνία διαλυμένη σε 1/2 φλιτζάνι γάλα, το οποίο προσθέτουμε σε 1 κιλό αλεύρι.