Logo
Menu 

Φαγητό εκτός Σπιτιού, Έξυπνες Επιλογές

Το φαγητό εκτός σπιτιού σε πολλές από μας αποτελεί εμπόδιο στην προσπάθεια μας να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας ή στην προσπάθεια μας να χάσουμε βάρος. Σε όλες σχεδόν τις εξόδους, το φαγητό έχει πρωταγωνιστικό ρόλο γιατί είτε πρόκειται για επαγγελματικό, είτε για φιλικό, είτε για ρομαντικό δείπνο το οποίο συνοδεύεται με μπόλικο φαγητό ποτό και γλυκό. Ας μην μας πιάνει πανικός και φυσικά δεν μπορούμε να κλειστούμε μέσα στο σπίτι για να πετύχουμε το στόχο μας. Απλά οι επιλογές μας πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές για να μην ξεφύγουμε από τον αρχικό μας στόχο. Παρακάτω σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να απολαμβάνετε τις εξόδους σας χωρίς ενοχές και φυσικά χωρίς να χρειάζεται να στερηθείτε το φαγητό.
Βγαίνω Διαρκώς για Φαγητό Έξω, τι να Κάνω;
«Τσιμπάμε» πριν την έξοδο

Ένα λάθος που γίνεται από πολλές γυναίκες είναι ότι με την προοπτική ενός δείπνου παραλείπουν τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπολειτουργεί ο μεταβολισμός και να μην κάνει καύσεις όλη μέρα που θα τον κρατούσαν ζεστό και θα βοηθούσε στην καλύτερη λειτουργία του. Επίσης, είναι αποδεδειγμένο ότι η αποχή από το φαγητό οδηγεί σε υπερκατανάλωση, καθώς το αίσθημα πείνας γιγαντώνεται με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε πολύ παραπάνω φαγητό από ότι θα τρώγαμε κανονικά. Μια σωστή επιλογή είναι να κρατάμε τον μεταβολισμό μας «ζεστό» κι ενεργό με μικρά γευματάκια κάθε 3 ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του δείπνου να χορτάσουμε πιο γρήγορα και να φάμε λιγότερο.

Τι να προσέξουμε ;

Έφτασε η ώρα του δείπνου. Η επιλογή του γεύματος που θα κάνουμε παίζει μεγάλο ρόλο. Προσπαθήστε να αποφύγετε να παραγγείλετε πολλά ορεκτικά τα οποία είναι τηγανητά και πλούσια σε λιπαρά. Η σαλάτα θα πρέπει να κυριαρχεί στο τραπέζι και φροντίστε να ξεκινήσετε πρώτα με αυτή. Αποφύγετε να καταναλώσετε πολύ ψωμί. Περιοριστείτε στη μια φέτα. Το κυρίως γεύμα θα πρέπει να αποτελείται από κάποιο ψητό κρέας και οπωσδήποτε όχι τηγανητά, τα οποία επιβαρύνουν τον οργανισμό ακόμα περισσότερο το βράδυ. Επίσης, μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσετε στα συνοδευτικά. Αποφύγετε συνοδευτικά που έχουν υδατάνθρακες και άμυλο διότι ο οργανισμός το βράδυ, μετά από κάποια ώρα, εκκρίνει μια ουσία, με την οποία βοηθά στην απορρόφηση της γλυκόζης στο αίμα. Αυτό σημαίνει ότι ο μεταβολισμός όχι μόνο δεν θα μπορέσει να κάψει τις θερμίδες που θα πάρετε αλλά θα τις αποθηκεύσει στον οργανισμό.

Τι να πιούμε;Βγαίνω Διαρκώς για Φαγητό Έξω, τι να Κάνω;

Μπορείτε εύκολα να πέσετε στην παγίδα του αλκοόλ. Το αλκοόλ έχει πολλές θερμίδες, οι οποίες επί το πλείστον συσσωρεύονται στο μέρος της κοιλιάς και μας φουσκώνει. Αποφύγετε αναψυκτικά και ποτά με ανθρακικό. Είναι αποδεδειγμένο ότι τα ποτά που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια του φαγητού βοηθάνε στην καλύτερη απορρόφηση των λιπαρών στον οργανισμό. Πολλοί διατροφολόγοι συνιστούν να καταναλώνετε ποτό έως και μίση ώρα μετά το πέρας του φαγητού. Επειδή,  όμως αυτό δεν είναι και τόσο εφικτό προτιμήστε μεταλλικό νερό που ενισχύει το αίσθημα κορεσμού και είναι κατάλληλο για δίαιτα. Αν πάλι προτιμάτε να πιείτε κάποιο ποτό προτιμήστε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί που κάνει καλό στην καρδιά και έχει αντιοξειδωτική δράση.

Τρώμε Αργά

Ένα κόλπο το οποίο πρέπει να το εφαρμόζουμε, όχι μόνο στις βραδινές μας εξόδους αλλά και κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, είναι να τρώμε αργά. Συγκεκριμένα, ο οργανισμός θέλει περίπου 20 λεπτά να δώσει σήμα στο εγκέφαλο ότι έχει χορτάσει. Άρα προσπαθήστε να τρώτε αργά και όταν νιώσετε το πρώτο αίσθημα κορεσμού αποφύγετε να φάτε παραπάνω απ’ ότι χρειάζεται ο οργανισμός. Επίσης επιλέξτε μικρές μερίδες και θα δείτε πως όσο περνάει η ώρα δεν χρειαζόσασταν παραπάνω φαγητό.

Print Friendly, PDF & Email