Logo
Menu 

Πώς να Επιλέξουμε Οικογενειακό Αυτοκίνητο;

Ήρθε η ώρα να επιλέξετε οικογενειακό αυτοκίνητο; τι πρέπει να προσέξετε; Το χρώμα και η ιπποδύναμη που κρύβει η μηχανή του νέου αυτοκινήτου είναι σίγουρα σημαντικά αλλά όταν όμως πρόκειται να φιλοξενήσει ολόκληρη την οικογένεια καλό είναι να ψάχνουμε και μερικά άλλα χαρακτηριστικά

Ώρα για οικογενειακό αυτοκίνητο

Ασφάλεια

Σ΄όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει προσθέσει αρκετά χαρακτηριστικά που κάνουν το αυτοκίνητο περισσότερο ασφαλές απ΄ότι ήταν πριν μερικά χρόνια. Εξακολουθεί βέβαια να είναι βασικότερο απ΄όλα η δική μας προσεκτική οδήγηση.

Ζώνες Ασφαλείας -Αερόσακοι: Οι ζώνες ασφαλείας είναι υποχρεωτικές για όλους τους επιβάτες. Οι αερόσακοι, είναι άλλο ένα βασικό στοιχείο της ασφάλειας. Ρωτήστε να μάθετε πόσους και που βρίσκονται οι αερόσακοι στο αυτοκίνητο που επιλέγετε. Έχει πλαϊνούς αερόσακους θώρακος για τα παιδιά, έχει πλαϊνούς αερόσακους κεφαλής για προστασία από τα τζάμια;

Σύστημα αντιολίσθησης -ESP: ένα από τα νέα στοιχεία που έχουν πια πολλά αυτοκίνητα και βοηθά το αυτοκίνητο να μην φεύγει από την θέση του ακόμα και όταν κάποια στιγμή τα ελαστικά χάσουν στιγμιαία την επαφή με το οδόστρωμα. 

Πλευρικές μπάρες :εκτός από το αμάξωμα που προστατεύει τους επιβάτες, οι πλευρικές μπάρες ενισχύουν σημαντικά τα επίπεδα ασφαλείας του αυτοκινήτου.

Για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια 

Ρυθμιζόμενα Φώτα : φώτα των οποίων η δέσμη ρυθμίζεται κάθε φορά ανάλογα με το πόσο φορτωμένο είναι το αυτοκίνητο και προσφέρουν καλύτερη ορατότητα στον οδηγό 

Φώτα ομίχλης:σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών είναι απαραίτητα για την ασφαλή οδήγηση.

Σύστημα Αντιμπλοκαρίσματος των τροχών κατά το απότομο φρενάρισμα -ΑΒS: ένα σύστημα που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα καινούργια αυτοκίνητα και αποτρέπει το μπλοκάρισμα των τροχών διατηρώντας έτσι την πορεία του αυτοκινήτου.

Σύστημα Υποβοήθησης Φρεναρίσματος Έκτακτης Aνάγκης – AFU : παρεμβαίνει για να εξασφαλίσει την πλήρη απόδοση των φρένων και να μειώσει στο ελάχιστο δυνατό την απόσταση ακινητοποίηση  του αυτοκίνητου.

Άνεση

Η εκδρομή με τα παιδιά συνεπάγεται και πολλές αποσκευές, γι΄ αυτό ένα μεγάλο πορτπαγκάζ είναι απαραίτητο. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι μέσα στο αυτοκίνητο οι αποσκευές πρέπει να έχουν το χώρο τους και οι επιβάτες το δικό τους. 

Τα πάντα στο εσωτερικό πρέπει να έχουν σχεδιαστεί προς όφελος των επιβατών. Τα καθίσματα πρέπει να είναι εργονομικά και να ρυθμίζονται με ακρίβεια μέχρι να βρείτε την ιδανική θέση που σας ικανοποιεί.

Έξτρα Αξεσουάρ 

  • Μπαγκαζιέρα οροφής 

Αυξάνει με ασφάλεια τους αποθηκευτικούς χώρους και προσαρμόζεται στις διαμήκεις μπάρες οροφής του αυτοκινήτου

  • Ειδικό παιδικό κάθισμα 

Το παιδικό κάθισμα είναι απαραίτητο αξεσουάρ για οικογένειες με παιδιά μικρής ηλικίας. Τα περισσότερα οικογενειακά αυτοκίνητα προτείνουν συστήματα ασφαλείας για παιδιά κάθε ηλικίας. Από το παιδικό μέχρι το υπερυψωμένο κάθισμα, όπως το Isofix, που προσφέρει ένα πλεονέκτημα όσον αφορά στην ασφάλεια των παιδιών μέσα στο αυτοκίνητο 

Print Friendly, PDF & Email