Logo
Menu 

Ανακαλείται Απορρυπαντικό Ρούχων

Την ανάκληση απορρυπαντικού ρούχων διέταξε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Πρόκειται για τις μπάλες πλυσίματος ρούχων «PRIMATO» που εισήγαγε και διακίνησε στην αγορά η εταιρεία ΜΑΡΓΙΩΛΟΣ Ε. ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Primato Hellas ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΠΥΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε’ 34 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΚ 54248 ΤΗΛ.: 2310 383588.
Η εταιρία κλήθηκε να αποσύρει το προϊόν από όλα τα σημεία πώλησης να σταματήσει την προώθησή του και να το ανακαλέσει από τους καταναλωτές, οι οποίοι εφόσον το έχουν αγοράσει καλούνται να το επιστρέψουν στην εταιρεία από την οποία το αγόρασαν.
Η ανάκληση γίνεται ύστερα από έγγραφη ενημέρωση από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) σύμφωνα με την οποία:
«Όσον αφορά το προϊόν της εταιρείας PRIMATO, από τις πραγματοποιηθείσες μετρήσεις και την εμπειρία μας δεν προκύπτουν λόγοι ανησυχίας για τους καταναλωτές. Ωστόσο, συνεκτιμώντας τα αποτελέσματα των μετρήσεων και το γεγονός ότι δεν πρόκειται για προϊόν πρώτης ανάγκης, η ΕΕΑΕ έχοντας ως αρχή την αποφυγή οιασδήποτε άσκοπης ραδιολογικής επιβάρυνσης ατόμων ή του περιβάλλοντος, εισηγείται τη μη περαιτέρω εισαγωγή και διάθεση του προϊόντος στην αγορά».
Προκειμένου ο έλεγχος να επεκταθεί σε όλα τα παρόμοια προϊόντα, η ΓΓΚ ζήτησε από εταιρείες που εισάγουν ή και διακινούν παρόμοια προϊόντα να διακόψουν προσωρινά την εισαγωγή και τη διάθεσή τους στην ελληνική αγορά. Επιπλέον, τους ζητήθηκε να αποστείλουν άμεσα στην ΕΕΑΕ δείγματα για εργαστηριακό έλεγχο.
Print Friendly, PDF & Email