Logo
Menu 

Ανανεώστε το Παιδικό Δωμάτιο

Το παιδικό Δωμάτιο είναι ένας από τους σημαντικότερους  χώρους μιας σύγχρονης κατοικίας . Πρέπει να καλύπτει διαφορετικές λειτουργίες και συναισθηματικές ανάγκες , που μεταβάλλονται γρήγορα.Έτσι η συχνή ανανέωση του είναι επιτακτική σε σχέση με τους υπόλοιπους χώρους. 

Ανανεώστε το Παιδικό του Δωμάτιο

Μια ανανέωση πάντα είναι απαραίτητη

Το παιδικό δωμάτιο είναι το βασίλειο του παιδιού. Εκεί περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας του, μετά το σχολείο . Μία ανανέωση είναι πάντα απαραίτητη. Με λίγες έξυπνες κινήσεις θα δει το χώρο αυτό με άλλο μάτι και άλλη διάθεση. Το πιθανότερο, είναι να θελήσει να περνά πλέον περισσότερο χρόνο εκεί παίζοντας και δημιουργώντας .Ας το δοκιμάσουμε σήμερα κιόλας. 

Αλλάξτε θέση στα έπιπλα

Σκεφτείτε μόνο πόσο διαφορετικός μπορεί να δείξει ένας χώρος , μετά από μία μικρή αλλαγή θέσης στα έπιπλα. Μη διστάσετε , ας το δοκιμάσετε τηρώντας πάτα κάποιες στοιχειώδεις αρχές (για παράδειγμα το φως το παραθύρου πρέπει να έρχεται από την αριστερή πλευρά του γραφείου), μπορούμε να προχωρήσουμε σε ριζικές αλλαγές. Πάντα όμως με τη σύμφωνη γνώμη του παιδιού, καθώς αυτός παραμένει ο προσωπικός του χώρος.

Χρήσιμα Μικρο έπιπλα

Υπάρχουν πολλά μικρο έπιπλα για το παιδικό δωμάτιο που ξεχωρίζουν για την πρακτικότητα και τη λειτουργικότητα τους. Πουφ, σκαμπό, τραπεζάκια, καρεκλάκια και κομοδίνα! Μπορείτε να διαλέξετε κάποια τέτοια έπιπλα σε διάφορα χρώματα , ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του παιδιού και να δώσετε έτσι μια διαφορετική και ευχάριστη νότα στο δωμάτιο του. Μην ξεχνάτε επίσης ότι για τα παιδιά ακόμα και τα έπιπλα του δωματίου τους πολλές φορές , όπως τα πουφ ή τα καρεκλάκια , αποτελούν αφορμή για παιχνίδι. Ανανεώστε το χώρο του με μικρό έπιπλα και δώστε του και άλλες αφορμές για παιχνίδι με τους φίλους.

Νέα Αξεσουάρ…Νέα Διάθεση

Σε ένα παιδικό δωμάτιο , μπορούν να προστεθούν δεκάδες αξεσουάρ, που θα δώσουν μία διαφορετική νότα στην εικόνα του. Αξεσουάρ που δεν έχουν  να κάνουν τόσο με τη διακόσμηση, όσο με τη λειτουργικότητα του χώρου.

Ας πάρουμε μερικές ιδέες

  • Ένα ρολόι τοίχου
  • Ένα φωτιστικό γραφείου
  • Ένα μίνι στερεοφωνικό 
  • Ένα μικρό πύργο για τα CD του

 

Print Friendly, PDF & Email