Logo
Menu 

Χριστούγεννα στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Πολλές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού έχουν προγραμματιστεί στο  Πολυχώρο Μεταίχμιο αυτά τα Χριστούγεννα  

gia-mamades.gr-photot.-paidia 4-12- xristougeniatikes ekdhlwseis gia paidia metaixmio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, 12:30

Θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές με αφορμή το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι.
Πόσο λαμπερό είναι το αστέρι στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου; Πώς θα καταφέρει ένα τόσο δα μικρό ποντικάκι να το φτάσει; Η παιδαγωγός Ζωή Τραντσίδου από την ομάδα «Μικρές Ιστορίες» περιμένει τους μικρούς μας φίλους για θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, σε μια δράση βασισμένη στο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά.
Για παιδιά από 4 ετών

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, 12:30 
Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού με αφορμή το βιβλίο Ένα ελατάκι για τον Τάκη του Ευγένιου Τριβιζά
Τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε να στολίσουμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο όλο τον χρόνο; Με τι στολίδια θα το γεμίζαμε; Η παιδαγωγός Ζωή Τραντσίδου από την ομάδα «Μικρές Ιστορίες» περιμένει τους μικρούς μας φίλους σε ένα εικαστικό εργαστήρι με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού.
Για παιδιά από 4 ετών

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014, 18:30
Ένα δέντρο για τις 4 εποχές του χρόνου: Εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού για γονείς και παιδιά
Τι κάνει ένα δέντρο μόνο του στη μέση ενός δάσους την ημέρα των Χριστουγέννων; Γιατί κανείς δεν το έχει στολίσει; Με ερέθισμα πίνακες του ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ, γονείς και παιδιά δημιουργούν χριστουγεννιάτικα παραμύθια, παίζουν παιχνίδια και κατασκευάζουν το δικό τους δέντρο με ευχές για όλες τις εποχές του χρόνου!
Το εργαστήρι εμψυχώνει η παιδαγωγός και συγγραφέας του βιβλίου Κατερίνα Ανωγιαννάκη.
Για παιδιά από 3-6 ετών και τους γονείς τους

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, 18:30
Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά με αφορμή το βιβλίο Τα Χριστούγεννα της Μιμής της Νευρικής της Μέγκαν ΜακΝτόναλντ
Ετοιμαστείτε για τα ΝΕΥΡΙΚΟΤΕΡΑ Χριστούγεννα της ζωής σας!
Η Μιμή φτιάχνει τη λίστα για τα δώρα των Χριστουγέννων, αλλά ο αδερφός της περιμένει με αγωνία να χιονίσει σε μια πόλη που το χιόνι δεν έχει εμφανιστεί εδώ και ένα εκατομμύριο χρόνια! Θα καταφέρει η Μιμή να χαρίσει στον αδερφό της ΟΛΟΛΕΥΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ; Κι εμείς πώς θα μπορέσουμε να τη βοηθήσουμε;
Μη χάσετε το θεατρικό παιχνίδι με τους αγαπημένους ήρωες της σειράς και τον εμψυχωτή Χρήστο Χριστόπουλο.
Για παιδιά από 7 ετών

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, 12:30
Φον Κουραμπιές εναντίον κόμη Μελομακαρόνη του Κυριάκου Χαρίτου
Διαδραστική θεατρική διασκευή με τους ηθοποιούς Κωνσταντίνο Δαλαμάγκα και Χρήστο Χριστόπουλο
Τα παιδιά συμμετέχουν στη δράση αναλαμβάνοντας ρόλους, διασκεδάζουν, γελάνε και τέλος βοηθούν στη συμφιλίωση των δύο αιώνιων εχθρών.
Για χρόνια και χρόνια κάθε Χριστούγεννα, Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια τους στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου… Μια μέρα όμως μια ξαφνική χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα. Ο Φον Κουραμπιές, ο κόμης Μελομακαρόνης, μερικές νηστικές αρκούδες, κάτι παράξενοι σκίουροι, οι κηπουροί των ονείρων, κι άλλοι πολλοί χαρακτήρες
στην πιο αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη μουσική περιπέτεια!
Για παιδιά Νηπιαγωγείου, A’ και B’ Δημοτικού

Κείμενο: Κυριάκος Χαρίτος
Διασκευή – προσαρμογή: Χρήστος Χριστόπουλος
Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης
Παίζουν: Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Χρήστος Χριστόπουλος

Διάρκεια: Μία ώρα
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 40
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, 18:30
Γιορτινή εκδήλωση για παιδιά με αφορμή το βιβλίο Κάθε μέρα Χριστούγεννα του Αντρέας Κένιγκ
Τι μπορεί να συμβεί όταν η ευχή που θα ζητήσει ο Μαξ τα Χριστούγεννα θα δυσκολέψει τον Αϊ-Βασίλη… αλλά και τον ίδιο τον Μαξ; Τελικά χρειάζεται να προσέχουμε πριν ευχηθούμε κάτι; Τι θα ευχόμασταν λίγο πριν φύγει ο παλιός ο χρόνος και τι θα ευχόμασταν στο καλωσόρισμα του καινούριου;
Μια εκδήλωση γεμάτη μαγικές εικόνες και πολύ πολύ παιχνίδι παιχνίδι με την ηθοποιό και κουκλοπαίχτρια Εύα Νικηφόρου για όλους τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους που θα βρεθούν κοντά μας!
Για παιδιά από 3 ετών

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014, 18:30
Γιορτινή εκδήλωση για παιδιά με αφορμή τα βιβλία της Disney Το χριστουγεννιάτικο δώρο του Ντόναλντ και Ιστορίες της Πρωτοχρονιάς με τον Γουίνι
Ο μουσικός-ηθοποιός Στέλιος Κουκέλης και η εικαστικός Δήμητρα-Ελένη Γεωργίου σας προσκαλούν να γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά παρέα με τον Ντόναλντ και τον Γουίνι.
Θα διασκεδάσουμε φτιάχνοντας ιστορίες με κολάζ, ζωγραφική και κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά και θα απολαύσουμε την αφήγηση των περιπετειών του Ντόναλντ και του Γουίνι με ζωντανή μουσική.
Για παιδιά από 4 ετών

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη (εκτός από τη θεατρική παράσταση «Φον Κουραμπιές εναντίον κόμη Μελομακαρόνη”) με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής. Δηλώσεις συμμετοχής στο polychoros@metaixmio.gr. Στο e-mail θα πρέπει να σημειώνονται το ονοματεπώνυμο και η ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και ο τίτλος της εκδήλωσης την οποία επιθυμεί να παρακολουθήσει.
Οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους και να κάνουν τις γιορτινές αγορές τους, ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη της. Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Ιπποκράτους 118, 11472 – Αθήνα, Τηλ.211 300 3500 

Print Friendly, PDF & Email