Logo
Menu 

Προτάσεις Διατροφής για Kαλή Aπόδοση στο Σχολείο

Τα παιδιά αναπτύσσονται σωματικά και πνευματικά , εξαιρετικά γρήγορα. Παράλληλα, η διατροφή τους κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους επιδρά σε σημαντικό βαθμό και στην επίδοσή τους.  Έτσι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τα βοηθήσουμε στο μέγιστο βαθμό για σωστή ανάπτυξη και καλύτερες σχολικές επιδόσεις.

Προτάσεις Διατροφής για Kαλή Aπόδοση στο Σχολείο

Ξεκινήστε με ένα θρεπτικό και υγιεινό πρωινό

Ενισχύστε την πνευματική και σωματική απόδοση των παιδιών με ενέργεια και απαραίτητα διατροφικά στοιχεία. Μια εξαιρετική επιλογή για το πρωινό τους γεύμα μπορεί να είναι το ταχίνι. Το ταχίνι είναι κατ’ εξοχήν φυσικό προϊόν, καθώς περιέχει πολύ καλής ποιότητας πρωτεΐνες- υψηλής βιολογικής αξίας- απαραίτητες για την ανάπτυξη του μυϊκού συστήματος των παιδιών και των εφήβων και πολυακόρεστα λιπαρά  οξέα, τα οποία συμβάλλουν και στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και σχετίζονται με την καλύτερη πνευματική ανάπτυξη των παιδιών. Επίσης, το ασβέστιο, που είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του σκελετού, όπως οι υδατάνθρακες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βρίσκονται στο ταχίνι , παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια που θα τους επιτρέψει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινής δραστηριότητας. Συνδυάστε το ταχίνι με απολαυστικό κακάο και εντάξτε στο πρωινό τους γευστικό , σοκολατένιο, και υγιεινό ταχίνι με κακάο, έτοιμο για το ψωμί ή τη φρυγανιά, την κρέπα, το κρουασάν, ή το κέικ.

Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών

Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μας εφοδιάζει με βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικές ουσίες, νερό και φυτικές ίνες , που προστατεύουν, θωρακίζουν και δυναμώνουν τον οργανισμό.

Περιορίστε την κατανάλωση πλούσιων σε λιπαρά και ζάχαρη σνακ

Το γρήγορο και πρόχειρο φαγητό δεν ωφελεί. Τα fast food και τα συσκευασμένα προϊόντα, μπορούν να αντικατασταθούν από κάτι σπιτικό. Κάτι για το οποίο γνωρίζουμε τα υλικά παρασκευής του.

Αυξήστε την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι άκρως απαραίτητα στην καθημερινή διατροφή των παιδιών . Το γάλα άλλωστε περιέχει όλες τις κύριες κατηγορίες θρεπτικών συστατικών , όπως υδατάνθρακες , πρωτεΐνες και λίπος ,τα οποία βοηθούν στη σωστή διάπλαση των οστών και των δοντιών.

Διατηρήστε σε καλό επίπεδο τη φυσική τους κατάσταση

Η ενασχόληση με κάποιο σπορ , βοηθά τα παιδιά να διατηρήσουν την υγεία τους σε καλό επίπεδο , το σωματικό τους βάρος εκεί που πρέπει , ενώ τονώνει ψυχολογικά.

Print Friendly, PDF & Email