Logo
Menu 

Διώξτε το Στρες από τη Ζωή σας

Διώξτε το στρες

Το στρες και το άγχος είναι στην καθημερινότητα μας και απειλούν την υγεία μας. Για αυτό προσπαθήστε να εντάξετε στην καθημερινότητα σας μερικούς εύκολες και χαλαρωτικές συνήθειες που θα σας ανανεώσουν και θα αλλάξουν τη ζωή σας.

Η μαγεία των αρωμάτων.

Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια για να καταπραΰνετε το αίσθημα του άγχους, όπως γιασεμί, λεβάντα ή λουίζα. Προσέξτε, όμως, να είναι 100% αγνά και συμβουλευτείτε έναν αρωματοθεραπευτή, καθώς κάποια από τα αιθέρια έλαια δεν ενδείκνυνται σε περιπτώσεις υπότασης, εγκυμοσύνης, υπέρτασης, αλλεργιών, αναπνευστικών προβλημάτων κ.λπ. Η χρήση των αιθέριων ελαίων συνήθως γίνεται όταν παίρνετε το μπάνιο σας. 5-6 σταγόνες είναι αρκετές για να δημιουργήσουν την ατμόσφαιρα που χρειάζεστε.

Βαθιές αναπνοές.

Οι βαθιές και αργές ανάσες ανακουφίζουν άμεσα τον οργανισμό μας από τις επιδράσεις του στρες, καθώς μεταφέρουν περισσότερο οξυγόνο στον εγκέφαλο και ενισχύουν τη καλή κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό μας. Επίσης, χαλαρώνουν τους μυς και το μυαλό. Κάντε αργές εισπνοές από τη μύτη, μετρώντας μέχρι το 5 και βγάλτε τον αέρα από το στόμα, μετρώντας ως το 8.

Ανανεωθείτε με γιόγκα.

Σας προτείνουμε μια εύκολη άσκηση η οποί θα βοηθήσει στην αποφόρτιση του σώματος σας. Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στην ίδια ευθεία με τους ώμους σας και ακουμπήστε το πίσω μέρος του σώματός σας στον τοίχο. Σκύψτε μπροστά, δέστε τα χέρια σας μεταξύ τους και αφήστε το κεφάλι σας να αιωρείται, αναπνέοντας αργά. Επαναλάβετε 5 φορές.

Η Μουσική είναι παντού.Διώξτε το στρες

Οι μελωδίες δεν είναι μόνο για να διασκεδάζουμε αλλά στην πραγματικότητα, η μουσική μπορεί να δράσει θεραπευτικά σε καταστάσεις άγχους, αλλά και έντονου θυμού καθώς είναι έντονα συνδεδεμένη με τα συναισθήματα μας. Η κατάλληλη μουσική μπορεί να ρίξει την αρτηριακή πίεση, να χαλαρώσει το σώμα και να ηρεμήσει το μυαλό μας.

Πες το με ένα φιλί.

Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα φιλί με τον σύντροφό σας μπορεί να σας γεμίσει ευεξία και να σας μειώσει το στρες καθώς, αυτή η μικρή ζάλη που θα νιώσετε μεταφράζεται σε ορμόνες που ενεργοποιούνται με στόχο να σας κάνουν να νιώσετε όμορφα. Είναι οι λεγόμενες φερομόνες που μας μεταφέρουν την διέγερση και μας κάνουν να νιώθουμε αυτό που λέμε «έρωτα».

Αποδράστε από την καθημερινότητα.

Οργανώστε μια εκδρομή και αλλάξτε τη διάθεση με τη σκέψη του επερχόμενου ταξιδιού. Βέβαια, αν οι εκδρομές και τα ταξίδια δεν μπορούν να ενταχτούν στο πρόγραμμά σας, δοκιμάστε τη νοερή φυγή. Όταν νιώσετε πιεσμένη, κλείστε τα μάτια και ταξιδέψτε σε ένα μέρος ή μια κατάσταση που σας ηρεμεί. Ζήστε για λίγο μέσα σε αυτή τη μικρή φαντασίωση που θα σας κάνει να νιώσετε ήρεμη και χαλαρή.

Print Friendly, PDF & Email