Logo
Menu 

Χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα Στολίδια

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και πρέπει να μπείτε στο εορταστικό κλίμα, φτιάχνοντας τα πρώτα σας χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο, για το σαλόνι και το παιδικό δωμάτιο. Μια ωραία ιδέα για χειροποιητα χριστουγεννιάτικα Στολίδια 

Χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα Στολίδια

Υλικά κατασκευής:

Χοντρό χαρτόνι
Λεπτά σφουγγαράκια
Κόλλα
Λεπτό χρωματιστό χαρτί περιτυλίγματος
Τέμπερα
Πινέλο
Λεπτό συρματάκι
Σελοτέιπ

Στάδια:

Κόψτε το χαρτόνι και το σφουγγάρι σε διάφορα σχήματα, όπως αστεράκι, καμπανούλα, μπαλίτσα, ή καρδούλα. Κάντε το συρματάκι πλεξούδα και κολλήστε το πάνω στο χαρτονάκι για κρεμαστάρι. Μετά κολλήστε πάνω στο χαρτόνι τα σφουγγαράκια, ένα από τη μία πλευρά και ένα από την άλλη. Κολλήστε και το λεπτό χαρτί περιτυλίγματος, ντύνοντας ολόκληρο το στολίδι. Μόλις κολλήσει, βάψτε το με τέμπερα σε ότι χρώμα θέλετε και διακοσμήστε το με βούλες και ό,τι σχήμα μπορείτε να φανταστείτε. Τα στολίδια σας είναι έτοιμα να τα κρεμάσετε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Γνωρίζατε ότι:

Κάποτε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια ήταν χειροποίητα χάρτινα λουλούδια, μήλα, μπισκότα ή γλυκά; Τα πρώτα γυάλινα στολίδια φτιάχνονταν στη Λάουσα, μια πόλη της Γερμανίας. Το 1880, μετά από ένα ταξίδι του στη Γερμανία, ο Αμερικανός μεγαλέμπορος Γούλγουερθ, έφερε μερικά στολίδια πίσω μαζί του και πουλήθηκαν μέσα σε μία μέρα. Την επόμενη χρονιά πήρε πιο πολλά, αλλά κι αυτά πουλήθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα. Την επόμενη χρονιά πήρε 200.000 στολίδια! Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, οι συναλλαγές με τη Γερμανία σταμάτησαν, οπότε οι Αμερικάνοι άρχισαν να παράγουν οι ίδιοι τα στολίδια τους.

Print Friendly, PDF & Email