Logo
Menu 

Πασχαλινά Αυγά Με Σελοτέιπ

Φτιάξτε όμορφα και ιδιαίτερα Πασχαλινά Αυγά Με Σελοτέιπ και εντυπωσιάστε τους επισκέπτες σας με τα έργα τένης που έχετε φτιάξει. Μπορείτε να βάλετε σε καλαθάκια και να στολίσετε το τραπέζι σας.

 Αυγά-με-σελοτειπ1

Υλικά Κατασκευής

βρασμένα αυγά, μπογιές αυγών, σελοτέιπ, μπατονέτα, ακρυλικά χρώματα

Στάδια:

Κολλήστε στα αυγά λωρίδες από το σελοτέιπ οριζόντια αφήνοντας κενά μεταξύ τους.  Βάψτε τα αυγά στο χρώμα που θέλετε και αφήστε τα να στεγνώσουν Αφαιρέστε τις λωρίδες. Στη συνέχεια κολλήστε λωρίδες από το σελοτέιπ κάθετα αυτή τη φορά και περάστε τα αυγά απ΄λο ένα διαφορετικό χρώμα . Αφού στεγνώσουν αφαιρέστε το σελοτέιπ. Αν θέλετε τα αυγά σας να γίνουν ακόμα πιο χρωματιστά κάντε βούλες και λουλούδια βουτώντας την άκρη της μπατονέτας σε ακρυλικά χρώματα και ακουμπωντας την προσεχτικά στην επιφάνεια του αυγού.

Γνωρίζατε ότι:

Την πιο ιερή μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας αποτελεί η Παρασκευή, μέρα κορύφωσης του θείου δράματος με την Αποκαθήλωση από το σταυρό και την Ταφή του Χριστού. Λόγω του πένθους της ημέρας οι νοικοκυρές δεν ασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού, αποφεύγοντας ακόμη και το μαγείρεμα. Με λουλούδια που μαζεύουν ή αγοράζουν, γυναίκες και παιδιά πηγαίνουν στις εκκλησίες για να στολίσουν τον Επιτάφιο. Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής γίνεται στις εκκλησίες αναπαράσταση της ταφής του Χριστού και το ίδιο απόγευμα η περιφορά του Επιταφίου.

 

Print Friendly, PDF & Email