Logo
Menu 

Κατασκευή Χριστουγεννιάτικο Αγγελάκι από Γλάστρα

Ένα ξεχωριστό αγγελάκι για το παιδικό δωμάτιο είναι ότι πρέπει μιας και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα! Φτιάξτε και εσείς ένα, εύκολα και γρήγορα.

Κατασκευή Χριστουγεννιάτικο Αγελάκι από Γλάστρα

Υλικά κατασκευής:

Γλάστρα μεσαίου μεγέθους
Κορδόνι, 2 μεγάλες χάντρες
2 γλειφιτζούρια
Χαρτόνι κανσόν, χαρτί περιτυλίγματος
Μπαλάκια από φελιζόλ μεσαίου μεγέθους
Κλωστές πλεξίματος, Τούλι
Λίγο λεπτό συρματάκι
Ματάκια, 2 καρφίτσες
Μαρκαδόροι, τέμπερες, πινέλο
Κόλλα, ψαλίδι, κόλλα glitter

Στάδια:

Πάρτε τα δύο γλειφιτζούρια. Ντύστε τα με χαρτί περιτυλίγματος και δέστε τα με το κορδόνι. Περάστε το στη τρύπα της γλάστρας και κάντε δύο γερούς κόμπους. Περάστε και στις χάντρες κορδόνι, κάντε πάλι δύο κόμπους και κολλήστε τις μαζί με το κορδόνι στη γλάστρα για χέρια. Στο πάνω μέρος της γλάστρας, κολλήστε το τούλι για γιακά. Βάψτε το μπαλάκι από φελιζόλ με τέμπερα. Κολλήστε πάνω του τα ματάκια και τις κλωστές για μαλλιά και ζωγραφίστε μια χαμογελαστή φατσούλα. Φτιάξτε ένα κυκλάκι με το σύρμα, κολλήστε πάνω του ένα αστεράκι που έχετε κάνει από χαρτόνι και βάλτε το στο κεφάλι για φωτοστέφανο. Σχεδιάστε και κόψτε φτερά, ζωγραφίστε πάνω τους αστεράκια με τη glitter κόλλα και αφήστε τα να στεγνώσουν. Κολλήστε το κεφάλι στη γλαστρούλα. Αφήστε το να στεγνώσει και κολλήστε από πίσω τα φτερά, στερεώνοντας τα με 2 καρφίτσες, πίσω από το κεφάλι. Τέλος, διακοσμήστε τη γλαστρούλα με glitter κόλλα, αφήστε τη να στεγνώσει και έτοιμη η χριστουγεννιάτικη κατασκευή σας!

Γνωρίζατε ότι:

Τα χριστουγεννιάτικα μπαστουνάκια που αρέσουν σε όλους, κάποτε ήταν άσπρα και ίσια ραβδάκια; Όλα άλλαξαν όταν ένας διευθυντής ορχήστρας στον Καθεδρικό Ναό της Κολωνίας άρχισε να τα ξεκρεμάει, να τα λυγίζει στην άκρη και να τα μοιράζει στα παιδιά. Έτσι ήταν σίγουρος πως θα έκαναν ησυχία την ώρα της λειτουργίας! Η κόκκινες ρίγες, προστέθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα.

Print Friendly, PDF & Email