Logo
Menu 

Κατασκευή Αυτοκινητάκι με Μπαλόνι

Ένα πρωτότυπο αυτοκινητάκι που κινείται με τον αέρα, είναι η επόμενη κατασκευή που πρέπει να φτιάξετε και να δοκιμάσετε τις δυνάμεις της φυσικής.

Κατασκευή Αυτοκινητάκι με Μπαλόνι

Υλικά κατασκευής:

Φελιζόλ ή χαρτόνι
Καλαμάκι
4 καρφίτσες
Μικρό μπαλόνι
Σελοτέιπ

Στάδια:

Κόψτε από το φελιζόλ ή το χαρτόνι, ένα παραλληλόγραμμο και 4 κύκλους για ρόδες. Βάλτε μια καρφίτσα στο κέντρο κάθε κύκλου και καρφιτσώστε τις ρόδες στο παραλληλόγραμμο. Κολλήστε πάνω στο παραλληλόγραμμο με σελοτέιπ ένα καλαμάκι. Σταθεροποιήστε με σελοτέιπ, πάνω στο καλαμάκι ένα μικρό μπαλόνι. Φουσκώστε το μπαλόνι φυσώντας από την άλλη άκρη το καλαμάκι. Μόλις τελειώσετε το φούσκωμα, φροντίστε να καλύψετε με το χέρι σας το καλαμάκι για να μην ξεφουσκώσει το μπαλόνι. Αφήστε απότομα το χέρι σας από το καλαμάκι και ο αέρας που θα βγει θα κάνει το αυτοκίνητο να τρέξει.

Γνωρίζατε ότι:

Αυτοκίνητο ονομάζεται κάθε τροχοφόρο επιβατικό όχημα με ενσωματωμένο κινητήρα; Σύμφωνα με τους συνηθέστερους ορισμούς, τα αυτοκίνητα σχεδιάζονται ώστε να κινούνται στους αυτοκινητόδρομους, να έχουν καθίσματα για ένα ως έξι άτομα, έχουν συνήθως τέσσερις τροχούς και κατασκευάζονται κυρίως για τη μεταφορά ανθρώπων, αλλά και μερικές φορές για την μεταφορά διαφόρων πραγμάτων. Ωστόσο, ο όρος αυτοκίνητο καλύπτει και άλλα οχήματα (φορτηγά, λεωφορεία κτλ).

Print Friendly, PDF & Email