Logo
Menu 

Κέικ Brownie Τάρανδος

Brownie ΤάρανδοςYλικά

300γρ. κουβερτούρα (ή κουβερτούρα σε σταγόνες) Γιώτης, 160γρ. βούτυρο, 4 αυγά, 300γρ. ζάχαρη, 200γρ. Κόκκινη Φαρίνα Γιώτης, 180γρ. καρύδια (προαιρετικά).

Yλικά για το στόλισμα

καραμέλες, δάκρυα σοκολάτας, αλμυρά sticks.

Στάδια

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο μαζί σε μπεν μαρι. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μαζί στο μίξερ. Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο στα χτυπημένα αυγά, και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη Φαρίνα Γιώτης, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στο τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια. Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 10χ27εκ. περίπου, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Το brownies πρέπει να βγει μαλακό. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε. Το κόβουμε σε κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι δίνουμε ένα ελαφρώς τριγωνικό σχήμα. Βάζουμε καραμέλες για μάτια και μύτη, αλμυρά στικς για αυτά και ο τάρανδος είναι έτοιμος. Εάν προτιμούμε η σοκολάτα στο κέντρο του κέικ να είναι μαλακή, μπορούμε πριν το σερβίρουμε να το ζεστάνουνε για λίγο στον φούρνο. .

Print Friendly, PDF & Email