Logo
Menu 

Τούρτα για Καλλιτεχνικό Πάρτι

Μια τούρτα σκέτη ζωγραφιά η οποία θα σας κερδίσει τόσο με την καλλιτεχνική της εμφάνιση όσο και με την υπέροχη γεύση της… Φτιάξτε την στο Καλλιτεχνικό Παιδικό Πάρτυ του παιδιού σας και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας…

Καλλιτεχνικό Πάρτι - Τούρτα

Υλικά Συνταγής:
4 αυγά
100 γρ ζάχαρη
50 γρ σκόνη αμυγδάλου
50 γρ σκόνη φουντουκιού
50γρ αλεύρι

Για τη γέμιση
100 γρ κουβερτούρα γάλακτος
2 κ.σ. βούτυρο
300 γρ κρέμα γάλακτος

Στόλισμα

Πολύχρωμη τρούφα,
διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής,
ζαχαρόπαστα,
γλάσο βανίλιας ,
διάφορες καραμελίτσες

Συνταγή:

Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Στη συνέχεια ανακατέψτε το αλεύρι με τη σκόνη αμυγδάλου και φουντουκιού και τα τέλος προσθέστε τα αυγά.
Ρίξτε το μίγμα σε δυο μικρές βουτυρωμένες φόρμες και ψήστε τα παντεσπάνια για 15 – 20λεπτά ανάλογα το φούρνο. Αφού κρυώσουν τότε μπορείτε να τα βγάλετε από τις φόρμες. Στη συνέχεια λιώστε  τη κουβερτούρα γάλακτος με το βούτυρο και χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει τη μορφή σαντιγί.
Μετα ενώστε τα ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα. Στρώστε στο ένα παντεσπάνι τη μισή κρέμα και βάλτε  από πάνω το άλλο.Τέλος καλύψτε με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και αφήστε τη στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες μέχρι να παγώσει ώστε να μπορέσετε να τη στολίσετε.
Αφού η τούρτα μας έχει παγώσει καλά φτιαχνουμε το γλάσο βανίλιας (σε μπεν μαρί βάλτε τη βανίλια υποβρύχιο και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ρευστή) και καλύψτε ομοίμορφα τη τούρτα. Στολίστε με πολύχρωμη τρούφα και καραμελίτσες και φτιάξτε πολύχρωμα σχέδια με τη ζαχαρόπαστα, στην οποία θα έχετε δώσει χρώμα με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Βάλτε τη δική σας φαντασία και φτιαξτε ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Print Friendly, PDF & Email