Logo
Menu 

Muffins με Ζαμπόν

Η κυρία Φανή Ματσινοπούλου από τα Γλύκα Μαγειρέματα μας δίνει την υπέροχη συνταγή της για Muffins με Ζαμπόν…

Muffins με ζαμπόν

Υλικά Συνταγής

225 γρ. αγελαδινό γάλα
2 αβγά
70 γρ. λιωμένο βούτυρο
ξύσμα 1 λεμονιού
225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. της σούπας baking powder
2 φέτες ζαμπόν
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
αλάτι , πιπέρι
100 γρ. τυρί κρέμα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
φρέσκος βασιλικός
λίγο βούτυρο,
λίγο αλεύρι για επάλειψη

Τι θα χρειαστείτε

Ζυγαριά
τρίφτης
Mixer
δοσομετρητής κουταλιού
κόσκινο
μπολ
σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη κουτάλα
φορμάκια για muffins
πινέλο

Συνταγή

Ζυγίστε και μετρήστε όλα τα υλικά. Στη συνέχεια τρίψτε το λεμόνι στον τρίφτη για να πάρετε το ξύσμα και ψιλοκόψτε το ζαμπόν και το κρεμμυδάκι. Λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και Χτυπήστε στο mixer σε χαμηλή ταχύτητα το γάλα με τα αβγά. Συνεχίστε προσθέτοντας και το λιωμένο βούτυρο λίγο-λίγο και Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και το ξύσμα.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το baking powder και ρίξτε το μέσα στο mixer λίγο-λίγο κοσκινίζοντας. Βγάλτε το μείγμα από το mixer και βάλτε το σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το ζαμπόν και το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατέψτε καλά με τη σπάτουλα και γεμίστε τα φορμάκια. Αν τα φορμάκια είναι μεταλλικά πρέπει να τα αλείψετε με λίγο λιωμένο βούτυρο και να τα πασπαλίσετε με λίγο αλεύρι για να μην κολλήσουν τα muffins. Αν είναι από σιλικόνη, δε χρειάζεται. Προθερμαίνετε το φούρνο τους 160C και ψήστε για 40΄λεπτά περίπου. Δοκιμάστε με ένα μαχαίρι για να δείτε αν είναι έτοιμα. Το μαχαίρι πρέπει να βγαίνει καθαρό. Αφήστε να κρυώσουν και ξεφορμάρετε.
Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε με ένα πιρούνι το τυρί κρέμα με το ελαιόλαδο και το βασιλικό. Στο τέλος στολίστε τα muffins με μία κουταλιά από αυτό το μείγμα.

gluka-mageiremata-photo-gia-mamades.gr_Κάθε σαββατοκύριακο τα ΓλύκαΜαγειρεματα δημιουργούν με τους μικρούς αγαπημένους τους chefs! Κάθε σαββατοκύριακο και μια γλυκιά γιορτή! Ανακατεύουμε με τις κουτάλες, ζυμώνουμε με τον πλάστη ή τα χεράκια, πασπαλίζουμε με ζάχαρη, στολίζουμε με τα κορνέ, τα ζαχαρωτά και τις χρωματιστές τρούφες. Αφήνουμε ελεύθερη τη φαντασία μας και ταξιδεύουμε στη χώρα που μοσχομυρίζει κανέλα, σοκολάτα, βούτυρο, βασιλικό και δυόσμο, εκεί που τα παιδιά θέλουν να μείνουν για πάντα. Και γίνεται το πάρτι μας μια γλυκιά, πολύχρωμη και ευωδιαστή ανάμνηση!!!
Εάν θελήσετε να κάνετε τις συνταγές, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα Γλύκα Μαγειρέματα για οποιαδήποτε διευκρίνιση:
Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119

www.glykamageiremata.gr
info@glykamageiremata.gr

 

Print Friendly