Συνταγή Ριζότο με Μανιτάρια
Φτιάξτε μια Συνταγή Ριζότο με Μανιτάρια για τα παιδιά με άγριο ρύζι και λαχανικά..
Υλικά Συνταγής:
6 κουτ της σούπας βούτυρο
4 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
άγρια μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες
6 λεπτές φέτες προσούτο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι άγριο ρύζι
5 με 6 φλιτζάνια ζωμό κότας
3 κουτ, της σούπας φύλα από θυμάρι
1 1/2 κουτ της σούπας φρέσκο δενδρολίβανο
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι
Συνταγή:
Ζεστάνετε το ζωμό σε χαμηλή φωτιά και σε ένα μικρό τηγάνι, βάλτε 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το προσούτο με τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Δηλαδή για 7-10 λεπτά περίπου. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος ζεστάνετε 2 κουταλιές βούτυρο και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο για περίπου 7 λεπτά και προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε για 3-4 λεπτά. Βάλτε ένα φλιτζάνι ζωμό στο ρύζι και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί. Συνεχίστε να προσθέτετε από το ζωμό μέχρι το ρύζι να γίνει αλντέντε για περίπου 15 με 20 λεπτά. Προσθέστε το σοταρισμένο προσούτο, τα μανιτάρια και τα μυρωδικά και ανακατέψτε για 5 λεπτά ακόμα. Τέλος συμπληρώστε με ένα φλιτζάνι ζωμό, παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατέψτε ώσπου να λιώσει το βούτυρο. Σερβίρετε με επιπλέον παρμεζάνα και το ριζότο σας είναι έτοιμο.