Logo
Menu 

Συνταγή για Πασχαλινά Κουλουράκια

 

Αν δεν έχετε βρεί την κατάλληλη Συνταγή για Πασχαλινά Κουλουράκια σας έχουμε τη λύση.Η Κυρία Φανή Ματσινοπούλου από τα Γλυκά Μαγειρέματα μας δίνει τη συνταγή της για Λαχταριστά Πασχαλινά Κουλουράκια. Μια δοκιμή θα σας πείσει….

Συνταγή για Πασχαλινά Κουλουράκια

 

Υλικά Συνταγής:

• 1 κούπα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

• ξύσμα από ένα πορτοκάλι

• 1 κούπα χυμός από φρέσκα πορτοκάλια

• 1 κούπα ζάχαρη

• 3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα

• 3/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

• 670 γραμμάρια περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

• ζυγαριά

• μπωλ

• τρίφτης

• στίφτης

• σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη κουτάλα

• δοσομετρητής κούπας

• δοσομετρητής κουταλιού

• κόσκινο

• λαδόκολλα

Συνταγή:

Ζυγίστε και μετρήστε όλα σας τα υλικά.  Τρίψτε το πορτοκάλι στον τρίφτη και βάλτε το ξύσμα σε ένα μεγάλο μπωλ. Στην συνέχεια στύψτε τόσα πορτοκάλια ώστε να πάρετε την ποσότητα του χυμού που θέλετε.  Βάλτε μέσα στο μεγάλο μπωλ το χυμό, προσθέστε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και ανακατέψτε με τη σπάτουλα.  Προσθέστε και τα μυρωδικά. Τέλος, ρίξτε και το αλεύρι λίγο-λίγο κοσκινίζοντας και ανακατεύοντας συνεχώς με τα χέρια σας μέχρι να έχετε μία ζύμη μαλακή αλλά να μην κολλάει στα δάκτυλα.  Τοποθετήστε μία λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου. Τέλος προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Πλάστε μικρά κουλουράκια στο σχήμα που σας αρέσει καιακουμπήστε τα  πάνω στη λαδόκολλα. Ψήστε για 20΄λεπτά περίπου ώσπου να πάρουν ένα ομοιόμορφο καστανό χρώμα και τα κουλουράκια σας είναι έτοιμα!

Print Friendly, PDF & Email