Logo
Menu 

Χριστουγεννιάτικη Συνταγή Φωλιές Σοκολάτας

Για την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου σας προτείνουμε μια εύκολη συνταγή για ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό για το γιορτινό τραπέζι.  Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για γλυκό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι 

Χριστουγεννιάτικη Συνταγή Φωλιές Σοκολάτας

 

Υλικά Συνταγής

1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά

Για την γέμιση:

400γρ κουβερτούρα, 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα, 10 μπισκότα πτι μπερ ψιλοκομμένα

Για το σιρόπι:

2 ποτήρια νερό, 2 ποτήρια ζάχαρη

Για το στόλισμα:

άχνη ζάχαρη, μπάρες σοκολάτας

 

Εκτέλεση Συνταγής

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι. Προσθέτουμε το γάλα και τα μπισκότα και ανακατεύουμε για λίγο. Βάζουμε 3 φύλλα κρούστας για γλυκά το ένα πάνω στο άλλο, τα βουτυρώνουμε και τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια 10-12 εκατοστών. Σε κάθε τετράγωνο βάζουμε μια κουταλιά γλυκού γέμιση και κλείνουμε την <<φωλιά>> μας ενώνοντας και τις τέσσερις γωνίες του φύλλου στο κέντρο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για τα υπόλοιπα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 150 C. Λίγο πριν βγάλουμε τις φωλιές από το φούρνο φτιάχνουμε το σιρόπι το οποίο βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, όχι πάνω από πέντε λεπτά. Σιροπιάζουμε τις φωλιές μας (με το που τις βγάλουμε από το φούρνο) και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Για να εντυπωσιάσουμε ακόμα περισσότερο τα παιδιά μπορούμε να πασπαλίσουμε τις φωλιές μας με ζάχαρη άχνη και να προσθέσουμε σε κάθε φωλιά από μια μπάρα της αγαπημένης τους σοκολάτας ή ένα κομμάτι από το αγαπημένο τους μπισκότο.

Print Friendly